Wat zeggen de sterren over jou?

De sterren van je leven

is een boek dat gaat over de sterren die we nachtelijks aan de hemel zien staan, als het niet bewolkt is. Deze sterren, en de hemellichamen die zij vormen, beschikken allemaal over verschillende verhalen die op jouw leven van toepassing kunnen zijn. Helaas hebben de makers van dit boek een keuze moeten maken uit al hun materiaal. Ze hebben ervoor gekozen een boek te maken voor de mensen die geboren zijn op 51, 52 en 53 graden noorderbreedte. Dit gebied omvat Nederland en België. Mensen die niet in deze landen geboren zijn, kunnen kosteloos hun dalende en rijzende ster aanvragen via een emailformulier op de website van het boek.

Allereerst komen er drie hoofdstukken met uitleg over de sterren, de sterrenhemel en de mythen die eraan gekoppeld zijn. Het boek bevat in totaal 28 hemellichamen, waaronder de 12 sterrenbeelden. Bij elk hemellichaam vind je een plaatje van wat het voorstelt en de sterren die erbij horen. Een of meerdere van deze sterren zijn belangrijk en worden uitgelicht. Dit kan een rijzende of dalende ster zijn. Sommige hemellichamen hebben meerdere rijzende, of meerdere dalende sterren.

Klik op de plaatjes voor de gehele pastels van Juke Hudig.


In het vierde hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je met het boek kunt werken, en daar wordt het interessant! Misschien heb je, net zoals ik, de neiging om meteen je eigen sterrenbeeld te gaan lezen, maar zo werkt het niet helemaal. In het boek vind je een sterrenkalender, waarin je jouw geboortedatum moet opzoeken. Daarna kun je je rijzende en dalende ster vinden, en door middel van verschillende kleuren kun je zien bij welk sterrenbeeld of hemellichaam je moet zijn om daarover te lezen. Wat mij persoonlijk altijd intrigeert, is of datgene wat er geschreven staat van toepassing is op mijzelf. Je zou het kunnen vergelijken met horoscopen. Door ze te lezen en het niet te letterlijk te nemen kun je er altijd een kern van waarheid in vinden.

Elk hemellichaam bevat ook een of meerdere mythen, die uitgelegd worden in de hedendaagse tijd. Een van deze mythen kan erg van toepassing zijn op je leven, of soms al onbewust een deel van je leven zijn. Als voorbeeld geeft het boek het verhaal van Jenneke. Een vrouw die een gedicht schreef, een jaar voordat ze met collega's aan het onderzoek naar de vaste sterren begon. Ze kwam erachter dat haar gedicht alles te maken heeft met de Mithras mythe. Bij de rijzende en dalende sterren zijn er persoonlijke verhalen te vinden van bekende en onbekende mensen. Achter in het boek vind je ook nog eens vijf verschillende werkvormen die je kunt gebruiken om een dieper inzicht te krijgen in het vinden van de verbanden in je leven.

De sterren van je leven is een leuk en bijzonder boek om te hebben of cadeau te doen. Het is een toegankelijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in astrologie, mythologie en de bijbehorende symboliek. Ook de pastels en potloodtekeningen van Juke Hudig zijn zeker het benoemen waard. Op bijna elke pagina is er een inspirerende tekening van haar te vinden.

Meer informatie vind je op De sterren van je leven.

Ria Borst, Ineke Bergman, drs. Vera Verhagen, Paula van Kersbergen en Adrie Beyen
De sterren van je leven
144 bladzijden
Uitgeverij: A3
ISBN: 90-77-40812-6
Adviesprijs: 32,50 euro

Bestel Online!

De sterren van je leven