10 redenen om yoga te beoefenen

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Had je goede voornemens? En waren die goede voornemens gewicht verliezen, groeien in werk, meer tijd voor jezelf of gezin en/of gezonder leven? Dan sla je met yoga honderd vliegen in één klap.
 
Dat yoga goed voor je is, staat als een paal boven water. Het balanceert wat we teveel of te weinig hebben aan energie, lust en gewicht. Zo helpt het de organen te reinigen, zowel het lichaam als de geest flexibel te houden en brengt het nieuwe energie. Het is dan ook niet voor niets dat ook onder bekende mensen veel yogabeoefenaars zijn, wat dacht je bijvoorbeeld van:
 • Jennifer Aniston
 • Doutzen Kroes
 • Gisele Bündchen
 • Lady Gaga
 • Madonna
 • Adam Levine
 • Katja Schuurman

10 voordelen van yoga
Yoga betekent verbinding; verbinding van lichaam en geest. Dit is een kleine greep uit de vele voordelen van yoga. Yoga houdt je dichtbij jezelf, precies daar waar je moet zijn om op een prettige manier het leven te beleven en je te blijven ontwikkelen. In het kort, doet yoga dit voor je:
 1. Bevordert flexibiliteit
 2. Bevordert uithoudingsvermogen
 3. Pijnverlichting
 4. Gewichtsverlies
 5. Bevordert innerlijke rust
 6. Verbetert de houding van het lichaam en de geest
 7. Stressvermindering
 8. Vergt en bevordert discipline
 9. Arriveren in het nu
 10. Verbetert slaapritme
Wat yoga deed voor mij
Na mijn verblijf in het revalidatiecentrum drieënhalf jaar geleden was het mij duidelijk dat ik zaken in mijn leven moest veranderen. Ik moest mijn attitude veranderen, zo ook mijn overtuigingen en patronen om een enigszins prettig leven te leiden. Yoga was mijn antwoord. Het stretchen was in het begin pijnlijk, maar heeft zoveel ruimte in mijn lichaam gemaakt, dat er ook ruimte in mijn leven ontstond. Mijn gewicht is tamelijk constant, mijn lichaamshouding is enorm verbeterd, ik ervaar weinig stress en ik ben steeds bewuster.
 
 
Soorten yoga
Wanneer men over yoga spreekt, heeft men het meestal over Hatha yoga, de basis yoga. Power yoga is Hatha yoga met een hoger tempo. Dan heb je nog Bikram yoga: Hatha yoga in een omgeving van 38 tot 40 graden celsius. De warmte helpt bij het verkrijgen van flexibiliteit, vermindert het risco op blessures en helpt het lichaam te reinigen. 
 
Yogastudio's poppen als paddenstoelen uit de grond. Een mindere ervaring met een studio wil niet zeggen dat yoga helemaal niks voor je is. Het is net als een kapper: soms moet je even in de rondte kijken voordat je een goede match hebt gevonden. Yoga kun je ook prima thuis beoefenen en het wordt nu ook in sommige lessen op de sportschool verwerkt, zoals BodyBalance.

Lees ook de vorige artikelen van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.