Thirty-love: Functioneel naakt?

Single & daten door Ilse
Ik wandel het gebouw binnen en meteen valt een drukkende warmte op me. Ik kijk Wiebe aan en die loopt meteen door naar een balie. 
?Zij is vandaag voor het eerst?, zegt hij.
 
Ik knik en heb nu al spijt van deze hele onderneming. Wie stelt er nu voor om te gaan yoga?en als eerste date? 
 
Wiebe dus. In zijn profiel stond dat hij kitesurft en gitaar speelt, wat me erg cool leek. En hij deed aan bikram yoga. Dat zei me niks en dus googelde ik het en kreeg op het scherm: ?hot yoga?, ?hot bodies?, ?total workout?, ?men?s health?. Kortom: je wordt er mooi van. Hallo Wiebe! Ik mailde hem erover en hij schreef hoe goed het voor hem was om alles van zich af te zetten en zich volledig te ontspannen. 
 
Toen stelde hij voor om mij een keer mee te nemen en had ik ineens een date met een gitaarspelende kitesurfer die volledig in balans was met zichzelf en zijn lijf. Carien was jaloers en Hannah vond het de meest originele date ooit.
 
 
Nu sta ik bij de balie, kijk ik in de zachtaardige ogen van de yogadocent en probeer ik te negeren dat hij alleen een minuscuul zwembroekje met batikpatroon draagt. Een halfuur later sta ik in de zaal met links van mij, op nog geen 50 centimeter afstand, een man met grijs borsthaar. Ook hij heeft alleen een klein en strak broekje aan, zodat zijn buik er een beetje overheen hangt. Rechts van mij staat een vrouw in haar beha en onderbroek, lijkt het. Ik ben duidelijk overdressed met mijn driekwartbroek en hemdje. Schuin voor mij staat Wiebe met zijn goddelijke lijf. Ik kan mijn ogen niet van zijn gespierde rug afhouden, maar hij staat geconcentreerd in de spiegel te kijken. Ik zoek vergeefs zijn blik. Het is bloody hot in de zaal en mijn inspanningen om mijn buik in te houden zorgen ervoor dat ik al aan het zweten ben voordat ik ook maar één enkele oefening heb uitgevoerd. Ik vraag me af of ik nog weg kan, maar dan komt de docent binnen: ?Namaste allemaal en een speciaal welkom voor nieuwkomer Frederique.? KUT, denk ik en voel me onmiddellijk schuldig dat ik met deze onreine gedachte de verlichte ruimte aantast.
 

 
Anderhalf uur later sta ik drijfnat in de kleedkamer in de wetenschap dat mijn lijf zo flexibel is als een kitesurfplank en dat de dame naast mij zich niet scheert. Nergens. En zij is niet het enige natuurtype. De spiegel in de kleedkamer is wél beslagen, anders zou ik nog steeds zien dat mijn hoofd vuurrood is, mijn mascara over mijn wangen loopt en er pluisjes van de handdoek onder mijn oksels zitten. Ik douche en ik durf pas een halfuur later weer naar buiten. 
 
?Wiebe moest helaas al weg?, zegt de halfblote docent vriendelijk als ik de balie nader.
?Gelukkig?, zucht ik.
?Je deed het super?, liegt hij, ?en je tweede les is gratis, vergeet dat niet.?
?Maak je geen zorgen?, zeg ik, ?het was onvergetelijk.?
En dan maak ik dat ik weg kom, de kou in. Dan maar geen hot body. 

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.