Yogasme: een orgasme door yoga

Sport & gezondheid door Janneke
Yoga: het maakt je hoofd leeg, brengt je in balans, zorgt voor pure ontspanning én laat je tot een hoogtepunt komen. Steeds meer mensen geven toe een yogasme te beleven. Eindelijk een reden om naar de sportschool te gaan!

Tijdens een yogasessie waarin jij je in vreemde bochten wringt, kan het zomaar zijn dat je een orgasme krijgt. Raar? Nee hoor! Dit fenomeen is namelijk niets nieuws, maar pas nu durven yogadocenten en hun leerlingen er openlijk over te praten. "Mijn leerlingen geven voortdurend toe dat ze een orgasme krijgen", bevestigt yogadocente Bonnie Saldivar-Jones.

Yogaááááh
Erg verwonderlijk is het yogasme natuurlijk niet, aangezien je tijdens een yogasessie intensief met je eigen lichaam bezig bent. Heel wat oefeningen richten zich op het trainen van je bekkenbodemspieren en deze bevorderen het krijgen van een orgasme. Dokter Jeffrey Talltrees legt uit dat yoga ervoor zorgt dat je op een andere manier een orgasme ervaart, zonder dat je jezelf hoeft aan te raken. (Klinkt ideaal toch?)

Wat het voor veel vrouwen wellicht ongemakkelijk maakt, is dat een orgasme ineens kan komen, zonder dat ze daar mee bezig zijn of er op aansturen. "Verschillende leerlingen komen verlegen en zelfs een beetje in paniek naar mij", vertelt docente Kelly Morris. "Ze vragen zich af of het normaal is dat ze een orgasme krijgen en of ze er geen yogaregels mee overtreden."

Pret in bed
Ook thuis in de slaapkamer heb je nog profijt van de yogalessen. Voor een onderzoek werden veertig vrouwen gevraagd om gedurende twaalf weken elke dag een uur lang een aantal yogaposities te doen. En wat bleek? Driekwart van de vrouwen had een aanzienlijk beter seksleven dan daarvoor! Met de komst van yogasme mag jouw lover dus flink in zijn handjes knijpen, want het versterkt je verlangen, het orgasme én de opwinding!

Yoga
blijkt trouwens ook een positief effect te hebben op humeur en gemoedsgesteldheid. Of zou dat het gevolg zijn van een beter en intenser seksleven?

Nu zijn wij natuurlijk wel erg nieuwsgierig: heb jij weleens een yogasme beleefd? Of heeft yoga jouw seksleven verbeterd?