Miriam het medium

Miriams jeugd is niet zoals die van andere kinderen. Haar dominante moeder doet er alles aan om oma Bubbie uit de buurt te houden, maar de band tussen oma en kleindochter blijkt sterker te zijn dan ze had verwacht.

Als volwassen vrouw start Miriam haar eigen helderziende praktijk en al snel stromen de klanten binnen. Helaas wordt dat haar niet in dank afgenomen door haar 'keurige' buren en besluit ze telefoonmedium te worden. Cara, de dochter van Miriam, schaamt zich voor de gave van haar moeder en wordt steeds opstandiger. Wanneer blijkt dat de zaak van haar man Rory ook nog eens failliet dreigt te gaan, is Miriam ten einde raad. Als medium krijgt ze zuivere beelden door van haar cliënten, maar als ze probeert duidelijkheid te krijgen over haar eigen leven worden de beelden troebel.

Miriam heeft een enorm gebrek aan zelfvertrouwen, ze durft haar hart niet te volgen, daardoor blijft ze mensen tegenkomen die haar belemmeren in haar ontwikkeling. Ik merk dat Miriams onzekerheid mij irriteert, als lezer krijg je de neiging om haar eens flink door elkaar te schudden. Toch is het herkenbaar en duidelijk een voorbeeld van: wat je uitzendt, krijg je terug. Zoals we inmiddels wel weten, moet er soms iets heftigs gebeuren in ons leven waardoor we een volgende stap kunnen maken. Op de dag dat Miriams leven in elkaar dreigt te storten, durft ze eindelijk alle twijfel los te laten en haar intuïtie te volgen...

Dit boek is een autobiografische roman, heel ontroerend en menselijk. Door Miriam gaan we weer nadenken over het belang van zelfvertrouwen en wat een enorme invloed dat kan hebben op ons leven. Haar boodschap mag dan niet nieuw zijn, toch geeft ze ons de kans om hier weer even stil bij te staan. Herkenbaar ook, want als het over een ander gaat, weten we het toch altijd beter?

Over de auteur: Rochelle Shapiro is helderziende en heeft inmiddels een bloeiende praktijk. Ze publiceerde in The New York Times en vele literaire tijdschriften. Miriam het medium is haar eerste roman.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rochelle Shapiro
Miriam het Medium
Unieboek BV
ISBN 9789026984976
Website: Miriam the medium

Bestel hier online!
Miriam het medium
Shapiro, R & Shapiro, R.