Reportage: In training bij Anatol

Energie

Anatol: "Alles is energie, gedachten zijn ook energie. Je rechterhersenhelft kan je zien als een soort radio-ontvanger en radiozender. Jij zendt bepaalde frequenties uit en trekt dezelfde frequenties weer aan precies zo als je ze hebt voorgesteld. Jouw brein is hartstikke krachtig, je kan het vergelijken met een vijver: stel je gooit een steentje in die vijver, als die golf tegen de randen aankaatst krijg je hem weer terug, wat je uitzend krijg je terug. Het moeilijke is dat we niet weten waar die randen zitten, we weten niet wanneer we het terug krijgen en soms zou ik dat wel willen weten!"

Visualiseren en trance
Anatol: "Visualiseren doe je eigenlijk altijd, als je wilt opstaan is er al een beeld geweest dat je wilt opstaan. Het is de manier om je doel te bereiken, kan best zijn dat je er in het begin moeite mee hebt om een duidelijk beeld te krijgen, maakt niets uit." Topsporters maken al jaren gebruik van 'imaginair trainen'. Aangetoond is dat mentaal oefenen bijna even goed werkt als lichamelijke training, ze visualiseren niet alleen, maar doen alsof, zo als kleine kinderen 'indiaantje' spelen. We bekijken een filmpje van wereldberoemde autocoureurs die hiermee werken en daardoor hun prestaties sterk verbeteren.

Anatol: "Als je gaat visualiseren is het handig dat je je ogen naar linksboven richt en bijvoorbeeld een groot plasma scherm voor je ziet."
We leren hoe wij ons zelf in trance kunnen brengen en het lijkt heel simpel: je verbeeld je een soort 'schuifregelaar' in je hoofd die loopt van 0 naar 100. Bij 100 ben je super alert en bij 0 ben je helemaal ontspannen. We visualiseren - met behulp van de 'schuifregelaar' - de perfecte jij, oftewel hoe ik het liefst zou willen zijn...

De Kung Fu 'bodyguard'
Naast het publiek staat een stoere man waarvan ik niet zo goed begrijp wat hij hier doet: is Anatol inmiddels zo beroemd dat hij bescherming nodig heeft van deze grote man? De 'bodyguard' blijkt Kung-Fu docent Bas Hulshof te zijn. Zijn uitstraling klopt met zijn visie: 'Goede gedachten, goede woorden, goede daden.' We doen een ingewikkelde manoeuvre met onze handen die maar niet wil lukken, vervolgens laat Bas ons deze handeling van te voren visualiseren en doen we hem zonder moeite! Daarna voeren we nog een aantal Kung-Fu oefeningen uit waardoor de hele zaal bruist van de energie.

De licht, Aura en Chakra expert
Yvonne van der Meer vertelt ons over Aura's en Lichttherapie. Aan de Aura kan je heel goed zien hoeveel energie iemand heeft en om meer energie te krijgen hebben we, onder andere, licht nodig. Van der Meer: "Licht geeft ons energie en zorgt ervoor dat we minder last hebben van onder andere depressies. Lichttherapie reguleert de natuurlijke aanmaak van het hormoon melatonine. Vanaf 1979 is er in Amerika op een aantal universiteiten een apparaat ontwikkeld, dat de intensiteit van de trillingen die we binnenkrijgen en uitzenden kan meten. Zo kan je bijvoorbeeld zien waar je energie verliest.

Een Aura kan je zien als een eivormige energiecocon om je heen. Als je naast iemand staat en het voelt niet lekker, dan komt dat omdat de vibraties in je aura niet corresponderen met die persoon. Aura's bestaan uit heel veel kleuren en iedere kleur heeft een unieke betekenis.
Een Chrakra lijkt op een tornado van draaiende energie, deze zuigt uit het licht alle trillingen die jij nodig hebt in jouw lichaam. Er zijn 7 grote Chakra's die energie naar zich toe trekken zodat wij kunnen functioneren als mens."
Yvonne maakt een 'Aura foto' van een meisje en vertelt hoe zij - volgens de foto - in elkaar zit. Het klopt precies volgens het meisje.

Power yoga

Ook Power yoga geeft een enorme energie-boost. Ans Mulders vertelt ons:
"Ik ben arts en werk met mensen die problemen hebben met het functioneren van de hersenen. Het boeit mij enorm hoe je brein zich verhoudt tot het lichamelijk functioneren. Ik had een periode dat ik veel op de bank ging liggen. Totdat ik merkte dat als ik ging bewegen veel meer energie kreeg!
Ik ben ook Power Yoga docent. Yoga is voor mij een hele prachtige manier, om de energie van lichaam en geest bij elkaar brengen."
Met Ans doen we een 'stoeloefening' die je overal kunt doen en ik vind het heerlijk. Voor mij is Yoga een uitstekende manier om mijn gedachten even helemaal los te laten.


Oefening van Anatol

We proberen met vier mensen een vrouw op te tillen met onze vingers. We krijgen haar met geen mogelijkheid van de stoel. Vervolgens houden we onze handen om en om boven haar hoofd (met de gedachte dat we via onze handen energie opwekken) en we tillen haar zo op!

De oefening die we daarna doen ken ik al van de vorige training van Anatol, maar het blijft bijzonder. Ik denk heel sterk aan een strand op 'mijn eiland' Ibiza. De vrouw waar ik de oefening mee doe, raad in een keer dat ze een strand ziet en denkt aan...Ibiza!

Anatol: "Iedereen kan gedachten lezen" en dat is natuurlijk het uitproberen waard. Ik heb inmiddels de bovenstaande oefening met een paar vriendinnen gedaan. Het is verwonderlijk om te ervaren hoe snel je dit onder de knie kan krijgen!
Een seminair bij Anatol inspireert, motiveert en geeft energie. Wat wil je nog meer?


Voor info over de New Life University: www.anatol.nl