De dood overleven

Char Margolis kennen we inmiddels wel in Nederland. Door middel van letters formuleert zij de naam van een overledene en geeft boodschappen door. Rosemary Altea is iets minder bekend en werkt anders. Zij zíet de overledenen gewoon. Daarnaast heeft zij het vermogen met hen te praten en keert zij soms met hen terug naar het moment van hun dood. Met die gave lukt het haar achterblijvers opnieuw in contact te brengen met hun overleden dierbaren. Rosemary noemt hen mensen die de dood overleefd hebben, omdat ze in staat zijn te communiceren. Zo schenkt zij rust en vrede en kunnen prangende vragen gesteld worden, zodat het leven draaglijker wordt en het afscheid kan worden verwerkt.

Naast het realiseren van healings - samenkomsten waarbij ernstig zieke mensen met behulp van gebundelde energie kracht krijgen - workshops en 'contactmomenten', schrijft Rosemary ook boeken. Met Stemmen van de Overzijde vertelt zij het aangrijpende levensverhaal van het kleine meisje dat niets durfde te zeggen over de stemmen en geesten die ze 's nachts hoorde of zag. Na het enorme succes van Stemmen van de Overzijde volgden de boeken Wegen van de Ziel, Contact met de Overzijde en Huizen van de Ziel. Die laatste drie kenmerken zich door de workshopachtige sfeer: leren over intuïtie, leren over zelfbewust zijn en leren welke betekenis het leven na de dood heeft.

Ondertussen is haar vijfde boek verschenen: Wonderen van de overzijde. Hierin beschrijft Rosemary enkele van de vele indrukwekkende ontmoetingen die zij heeft. Met levenden en 'overlevende' doden. Het wordt daardoor meer een naslagwerkje van bewijzen en mooie momenten. Ook komt Rosemary's eigen worsteling met haar gave aan de orde. Hoe uitputtend het kan zijn om telkens voor anderen klaar te staan. Maar ook hoeveel energie het geeft. Een rechtzaak, ziekte van haar dochter, overlijden van eigen vrienden; het leven van een medium gaat echt niet over rozen. Nergens wordt het boek echter zwaarmoedig of naar. Rosemary's schrijfstijl is vlot en je leest haar boek in één ruk uit. Voor iedere lezer zijn er ontroerende momenten, of je nu wel of niet in haar mediumschap gelooft, want iedereen kent het gevoel van verlies en rouw.

Rosemary Altea's werk helpt vele mensen verder in een leven dat door een vreselijke gebeurtenis stokte. Haar boeken helpen ook. Haar onwrikbare overtuiging en 'bewijzen' dat er leven na de dood is, zal velen steun geven in een rouwperiode. En zelfs daarna.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rosemary Altea
Wonderen van de overzijde
288 bladzijden
Uitgeverij: Forum Boekerij
ISBN: 978 90 22 54 72 98
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

Wonderen van de overzijde
Altea, R