Wat te doen tegen een after summer-dip?

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
De tijd van onbezorgdheid is voorbij, vandaag begint de lange weg naar morgen. Ai, wat heeft GTST toch akelig gelijk. Tot ziens warme temperaturen en dagjes strand, hallo joekel van een after summer-dip. Help, we willen weer terug!

 
Oké, het zand tussen je tanden en die zonnesteek zul je niet zo gauw missen, maar voor de rest was het een geweldige zomer. Urenlang terrassen met glaasjes rosé, zomerse muziekjes overal om je heen en niet te vergeten dat prachtige kleurtje waar je met bloed, heel veel zweet en tranen van vakantiegeluk aan hebt gewerkt. Argh, bij elke vakantieherinnering voel je hem langzaam bij je naar binnen sluipen: de after summer-dip. Zo kom jij er weer in een mum van tijd uit!
 


Zomers eten maken

Die heerlijke souvlaki uit Griekenland, de Spaanse tapas en die goddelijke lasagne uit Italië. Hmm, smaak is één van de beste herinneringen die je kunt hebben. Duik op een regenachtige avond de supermarkt en toko in en scoor alle ingrediënten om je lievelingsgerecht van vakantie in elkaar te flansen. Je krijgt gelijk wat afleiding in de keuken (je denkt niet meer aan het ellendige Hollandse weer) en je kunt daarna met je versgebakken maaltje al je vakantiefoto?s voor de tweehonderdste keer doornemen.
 
Dezelfde dingen doen in eigen land
Wat een vakantie zo leuk maakt, zijn de dingen die je normaal gesproken nooit doet. Op een banaan achter een speedboot, een kroegentocht of een lange wandeling langs alle mooie plekjes in het gebied. Waarom je alleen beperken tot deze dingen wanneer je vakantie hebt? Trek eropuit! Ga met je vriendinnen naar een onbekende stad en ga daar alle kroegen langs. De volgende dag trekken jullie er samen op uit en verkennen jullie de hotspots in en rond de stad. Altijd al naar Groningen gewild? Go ahead! Toch liever Leeuwarden of Enschede? Waar wacht je nog op?

Houd de relaxte levensstijl

Het fijne aan de zomer is die relaxte sfeer die om alles en iedereen heen lijkt te hangen. Het lijkt niet alleen zo, het ís ook zo. Door de warmte doet iedereen het automatisch rustiger aan. Wat eerder naar je werk, zodat je vroeger weg kunt bijvoorbeeld. Niet altijd en overal beschikbaar zijn, telefoon eerder uit dan aan en genieten van het leven.
 
Probeer deze relaxte levensstijl vast te houden. Blijf vroeg naar je werk gaan en stop je telefoon lekker weg zodat je de hele avond echt ontspannen kunt genieten. Gooi een zomerse romantische film in de dvd-speler (Costa, Verliefd op Ibiza) en blijf die roseetjes en Jillz gewoon tot ver na de zomer (met pepernoten smaakt het vast ook heerlijk) drinken. Een everlasting zomer!
 
Organiseer een feestje met een zomers thema
Een hele simpele, maar zeer effectieve manier om van je after summer-dip af te komen is door een feestje te organiseren! Nodig al je vriendinnen uit en versier de tuin met zomerse vlaggetjes en lampionnen. Steek de barbecue aan, zet lekkere Hawaï- of Ibiza-muziek op en vraag je gasten om hun zomerse outfit weer uit de kast te trekken.

Zomerse bureaubladachtergrond en muziek
Zit jij hele dagen van negen tot vijf achter een computer? Maak er dan iets leuks van. Gooi je mooiste vakantiefoto op je bureaubladachtergrond en maak een playlist met alle lekkere hitjes van afgelopen zomer. Je werkdagen worden een stuk vrolijker en jij ook! Extra tip: neem een pak ijsjes mee en leg deze in de vriezer op kantoor. Instant zomergevoel!
 


Houd je kleurtje bij met de zonnebank

Het mooiste souvenirtje van je vakantie is toch wel je vers bruingebakken lichaam. Ga op zoek naar de goedkoopste zonnebank bij jou in de buurt en koop gelijk een 10-rittenkaart. Elke week twintig minuutjes onder de lampen doet niet alleen veel goeds voor je huid (wees wel voorzichtig!), maar ook voor je humeur. Zo houd je dat ultieme vakantiegevoel nog wel even vast.
 
Plan alvast je volgende vakantie
Kun je echt niet wachten totdat je weer terug kunt naar je vakantieoord? Plan dan alvast een paar daagjes weg in de herfstvakantie. Zorg dat je om het weekend heen plant zodat je niet te veel vrije dagen hoeft op te nemen. Zo kun je maximaal genieten en heb je nog steeds dagen over om te besteden in de zomervakantie. Want stiekem weet je al waar de reis naartoe gaat tegen die tijd?
 
Heb jij nog tips om over die after summer-dip heen te komen?