Intuïtie

Wanneer ik het boek ontvang moet ik even diep ademhalen. Het is niet het meest leesbare boek dat ik ooit gezien heb. Intuïtie is ongeveer twaalf centimeter hoog en drie centimeter dik. En de letters zijn erg klein. Ik betwijfel of ik dit boek wel uit krijg. Maar wanneer ik eenmaal begin te lezen is die twijfel gauw verdwenen.

Een ongelooflijk herkenbaar boek. Laura Day begint met veelgehoorde twijfels en gevoelens die elk mens wel op een bepaald moment heeft. Denk bijvoorbeeld aan: 'Ik ben nog niet zo lang op de arbeidsmarkt en ik weet niet wat ik wil doen met de rest van mijn leven', 'Ik ben wel succesvol, maar het kost me voortdurend heel veel moeite om het zo te houden. Wanneer kan ik eens genieten?' of: 'Ik ontmoet mensen in mijn branche die niet alleen afgestudeerd zijn, maar soms zelfs zijn gepromoveerd. Mijn achtergrond haalt het daar niet bij.' Wanneer ik naar mijzelf kijk of in mijn vriendenkring eens mijn oor te luisteren leg, dan hoor ik vaak dit soort twijfels en onzekerheden. Volgens Laura Day kan je van deze levensvragen afkomen. Zij schrijft in het boek 'het ligt allemaal binnen uw bereik: zoek uw integriteit'. Ze bedoelt: vind een weg zonder obstakels naar acceptatie, succes en overeenstemming met uzelf. Zodat je weet wat je graag wilt doen, wat je te bieden hebt en wat de markt nodig heeft.

Allemaal mooi gezegd, maar hoe vind je je integriteit? En hoe past intuïtie in dat plaatje? Het boek laat zien dat je, om werkelijk succes te hebben in de wereld, als persoon / bedrijf / product, je daden als basis integriteit moeten hebben. Het boek helpt je om een bewustzijn te ontwikkelen, niet alleen van je eigen integriteit, maar ook van je bedrijf, klanten, de markt en mensen om je heen. En de intuïtie stelt je in staat om doelen te bereiken, zodat je er je voordeel mee kan doen.

Een beetje zweverig is het boek soms wel, maar stiekem ongelooflijk herkenbaar. De oefeningen zijn vrij gemakkelijk uit te voeren. Voor iemand die niet op zijn of haar intuïtie vertrouwt, is dit boek een eye opener. Voor iemand met meer ervaring op het gebied van het volgen van de intuïtie is het ook interessant, omdat er toch ook weer nieuwe dingen te ontdekken vallen. En zelfs de bekende oefeningen zijn goed om weer eens te herhalen.

Wonder boven wonder was ik aan het eind van het boekje juist blij dat het zo klein was. Zo neem ik het gemakkelijk mee in mijn tas, onderweg naar waar dan ook. Prettig, zo'n kleine talisman op zak.


Laura Day
Intuïtie
384 bladzijden
Uitgeverij: Nirwana / Bzztoh
ISBN: 9789045306568
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel hier online!
Nirwana / Intuïtie
Laura Day