Dit is hoeveel minuten we gemiddeld per dag in de spiegel kijken

Psyche & spiritualiteit door Chloe

Ons kapsel in model brengen, tandenpoetsen, make-up bijwerken en nog even kijken hoe je outfit eruitziet. We kijken voor we de deur uitgaan al zo’n vijf keer in de spiegel en dan is de dag nog niet eens begonnen. Maar hoeveel tijd zijn we nou écht kwijt aan kijken of we er wel op en top uitzien? 

spiegel

Lees ook: Gevoelige huid tijdens de winter: dit zijn de beste verzorgingsproducten

Spiegeltje, spiegeltje

Je raadt het al: vrouwen brengen behoorlijk veel tijd voor de spiegel door. Zo blijkt uit een onderzoek van Today en AOL. Maar hoe veel, dát is wel verrassend. Ruim 2.000 mensen deden mee aan het onderzoek en de cijfers zijn op z’n zachts gezegd shocking. Wij vrouwen kijken namelijk gemiddeld per dag zo’n 55 minuten in de spiegel. Say what? Dat is dus bijna een uur per dag. Per jaar is dat 335 uur wat gelijk staat aan twee volle weken naar je eigen reflectie staren. Dat is dus behoorlijk wat. Ook mannen zijn ijdel: zij staan gemiddeld 235 uur per jaar voor de spiegel. 

Hoewel wij vrouwen op jaarbasis langer voor de spiegel staan, gaat het er ’s ochtends anders aan toe. Uit een onderzoek van Gillette is namelijk gebleken dat Nederlandse mannen ’s ochtends meer tijd voor de spiegel besteden dan vrouwen. Mannen zijn namelijk zo’n 15 minuten bezig met hun uiterlijk voor zij de deur uitgaan, terwijl wij vrouwen en met een ‘bescheiden’ 13 minuten vanaf komen. En dan maar zeggen dat wij vrouwen te vaak voor de spiegel staan.

Onzekerheid

Denk je dat jij helemaal niet zo vaak in de spiegel kijkt? Zonder dat je het door hebt, spenderen we dus vele minuten kijkend naar onszelf. Als je langs een groot raam loopt kan je het toch niet laten om even te kijken of je er nog wel goed uitziet. En hoe vaak pak je je telefoon of zakspiegeltje om even te kijken of je make-up nog wel goed zit? Ook na je toiletbezoek check je even je uiterlijk.

via GIPHY

Waarom kijken we zo vaak in de spiegel? We zijn onzeker over ons uiterlijk is de conclusie: 78 procent van de vrouwen heeft iets slechts te zeggen over hoe ze eruitziet. Dat is niet niks. Hoe langer je voor de spiegel staat, hoe meer je gaat letten op je ‘imperfecties’. Toch maar een beetje minderen met onze spiegelmomentjes dan. 

Lees ook: Dit zijn de mooiste spiegels voor in huis