Het geheim

Een jaar geleden was het leven van Rhonda Byrne - de schrijfster van The Secret - meer negatief dan positief. Daar kwam verandering in toen ze een honderd jaar oud boek van haar dochter kreeg. Ze begon het spoor van het geheim te volgen en ontdekte iets ongelooflijks. Ze wilde dit met de wereld delen en ging op zoek naar andere mensen die het geheim kenden. Na een film gemaakt te hebben over het geheim is dit boek geschreven. 24 mensen uit de Verenigde Staten vertellen over het geheim en hun ervaringen daarmee.

Het geheim blijk je zelf al tijden met je mee te dragen. Het boek vertelt je dat je een verborgen, nog ongebruikte kracht bezit, een ongekend vermogen om al je wensen te realiseren. Maar hoe zet je dat om in concrete dingen? Door The Secret te lezen kun je daar achter komen. Een belangrijk gegeven is de wet van de aantrekkingskracht. Wat je tegenkomt, ziet, denkt, wat er in je hoofd afspeelt, je trekt het allemaal zelf naar je toe. Denk hierbij aan die leuke baan, die stiekem gewoon voor het grijpen ligt of die langverwachte liefde die je gewoon in de schoot geworpen kunt krijgen...

Na hoofdstukken over de onthulling, uitleg en toepassing van het geheim heb je misschien vragen over het toepassen van het geheim op bepaalde gebieden. Ook daar is aan gedacht. Het boek bevat hoofdstukken over het geheim van geld, relaties, gezondheid, de wereld, jezelf en het leven. Ook zijn er talloze voorbeelden van wonderlijke verhalen te lezen ondersteund door citaten van mensen zoals Charles Haanel en Prentice Mulford. Charles Haanel was een succesvol zakenman en schrijver. Zijn boeken gaan over zijn eigen ideeën en methoden waarmee hij grootsheid in zijn eigen leven wist te bereiken. Prentice Mulford was een van de oprichters van de New Thought-beweging. Hij heeft talloze mensen beïnvloed met zijn werk over mentale en spirituele wetten.

Werkt het echt? Ja, ik geloof er wel in. Tot op heden zijn er nog geen grote veranderingen in mijn leven geweest, maar ik kijk er wel met andere ogen tegenaan. Persoonlijk vind ik het boek een beetje op een Amerikaanse tell sell manier geschreven, maar het valt het me niet tegen. Je moet er denk ik wel open voor staan anders zou je zo ook alles aan het toeval kunnen toeschrijven. Ik raad het in ieder geval iedereen aan om dit boek te gaan lezen!

Afbeelding verwijderd door redactie

Rhonda Byrne
The Secret
198 bladzijden
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 215 1103 0
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

The Secret / Nederlandse editie
R. Byrne