Gabrielle (30): ‘Een hond beet mijn neus eraf’

Psyche & spiritualiteit door Laura D

Het zou je maar overkomen. Je bezoekt een vriend en als je met de pitbull wil knuffelen, wordt het beest ineens agressief. Het overkwam de 30-jarige Gabrielle uit de Amerikaanse staat Indiana. Hoewel ze de grootste dierenvriend is, moet ze nu door het beest een deel van haar neus en lip missen.

Lees ook: Dit zegt je handschrift over je persoonlijkheid

Jaloerse hond

Gabrielle is een echte dierenliefhebber. Ze werkt in een dierenwinkel, dus is dagelijks omringd door veel honden. “Op een feestje van een vriend van me was ik aan het spelen met twee pitbulls. Die vriend had net een nieuwe hond. De andere hond kende ik al vier jaar. Ik ging naar de wc en toen ik terugkwam riep ik de hond. Hij was een beetje jaloers dat ik ook aandacht gaf aan de nieuwe hond. Hij rende op me af en sprong tegen me aan. Hij beet me vanaf de zijkant in het gezicht. Ik probeerde met alle moeite het beest van me af te schudden, maar het duurde heel lang voor hij losliet. Uiteindelijk kreeg ik genoeg grip en gooide ik hem van me af.”

Rollende neus

Toen de hond eenmaal van haar gezicht af was, merkte ze de schade die het beest had gedaan. Hij had een grote hap uit haar gezicht genomen. Gabrielle: “Mijn neus hing vast aan een stukje huid aan mijn gezicht. Toen ik mijn handen voor mijn gezicht weghaalde, kwam ik erachter dat mijn lip er ook half af lag. Er viel ineens iets op mijn borstkas, wat daarna op de grond rolde. Het bleek mijn neus. Ik heb mijn neus meteen in ijs gelegd en droeg mijn vrienden op om de hulpdiensten voor me te bellen.” 

“Ik dacht dat ik doodging”

Toen het eindelijk tot haar doordrong wat er aan de hand was, werd ze licht in haar hoofd. “Ik hing over de kraan heen en ik dacht op dat moment echt dat ik doodging. Er was zo veel bloed. Ik heb iedereen verteld dat ik van ze hield en wat ze tegen mijn familie moesten zeggen.” Ze besloot op haar zij te gaan liggen om het bloed zo veel mogelijk tegen te houden. Na een tijdje arriveerden ambulancebroeders in een traumahelikopter om haar naar het ziekenhuis te brengen.

Lange operatie

Toen ze eenmaal in het ziekenhuis aangekomen was, moest ze meteen de operatiekamer in. Wat volgde was een operatie van zeven(!) uur. In deze tijd werd ze ook nog eens vijf keer helemaal in paniek wakker uit haar narcose. Hierdoor moest ze vastgeketend worden aan haar bed en kreeg ze allemaal medicijnen die haar rustig maakten. Dat maakte haar ervaring nog traumatischer.

Na de eerste operatie onderging ze zeven operaties om haar neus, lip en gebit te herstellen. Gelukkig heeft ze het overleefd.

Rechtszaak

De eigenaar van de hond en Gabrielle zijn op dit moment geen vrienden meer. Hij heeft zijn excuses niet aangeboden voor haar verwondingen. Ze heeft een rechtszaak tegen hem aangespannen, waardoor hij failliet is gegaan. Nog meer slecht nieuws: de pitbull van haar vriend is niet laten inslapen, waardoor de hond na dit voorval nog iemand anders kon bijten. Bizar…

Gabrielle vertelt haar verhaal nu op Instagram en TikTok.

Lees ook: Dit is waarom je je horoscoop misschien verkeerd leest