Zo lik je je in bij je schoonmoeder

Psyche & spiritualiteit door Laura_S
Je bent natuurlijk de leukste meid die er op aarde rondloopt, maar daar denkt je schoonmoeder heel anders over? Ze is nogal kritisch als het op haar zoon aankomt. Met deze tips heb je haar zo in the pocket!

Vraag haar om advies
Moeders flippen hem soms een beetje als hun zoon een vriendin krijgt. Want stel dat hij haar niet meer nodig heeft?! Vraag haar daarom eens om advies. Heb je eens iets lekkers bij haar gegeten en kan je zelf niet zo goed koken? Vraag haar het recept, zo heeft ze het gevoel dat ze nog iets kan betekenen.

Ga op de koffie
Staat ze vaak onverwachts bij jullie op de stoep? Waarschijnlijk voelt ze zich een beetje buitengesloten. Wees haar voor en ga af en toe even op de koffie. Zo kun je met haar kletsen en haar op de hoogte houden. Haar drang om opeens bij jullie aan te bellen wordt dan ook minder, want ze weet dat ze niet wordt vergeten.


Bekijk oude foto's
Vraag als je daar op bezoek bent eens om oude foto?s van je vriend toen hij klein was. Dit vindt ze leuk om te laten zien en het komt  geïnteresseerd over. Het is ook leuk om te zien hoe ze vroeger als gezin waren en... Misschien kom je nog wel achter wat gênante en grappige verhalen!

Laat zien hoeveel je om haar zoon geeft
Als je echt aardig gevonden wil worden door je schoonmoeder is dit de beste manier. Want diep van binnen wil ze namelijk dat jij net zoveel van hem houdt als dat zij doet. Zeg niet random tegen haar dat je hem zo leuk vindt, maar laat het echt zien door bijvoorbeeld z?n hand vast te houden, naar hem te lachen en hem te complimenteren. Maar dit doe je waarschijnlijk al van nature.

Laat haar nooit een kant kiezen
Betrek haar niet bij jullie ruzies. Ga dus niet tegen haar klagen over je lover en zijn slechte eigenschappen. Dit is echt een absolute don?t! Ze kiest namelijk gegarandeerd de kant van haar zoon en niet alleen dat... Ze krijgt ook nog een hekel aan jou omdat je slecht over hem praat.


Nodig haar uit om langs te komen
Organiseer eens in de zoveel tijd een etentje voor je schoonouders. Doe je best op het eten en bel ze zelf op met de uitnodiging - dus niet via je vriend. Het hoeft natuurlijk niet vaak, maar zo voelt ze zich verwend en speciaal. Daar blijft ze nog een lange tijd op teren.

Als ze je nu nog steeds niet mag, geef het dan op. Het ligt niet aan jou, ze vindt het gewoon niet leuk dat er iemand belangrijker is voor haar zoon dan zij. Alle pogingen zijn kansloos en waarschijnlijk heeft je vriend ook wel door dat er iets niet goed zit. Zo vaak heb je in het dagelijks leven - als het goed is - niet met haar te maken, dus laat het gewoon zitten.

Heb jij een schoonmoeder from hell? Of hebben jullie juist een heel goede band?