Hoe voorkom je een kater?

Tip 1: Drink niet alleen maar alcohol achter elkaar, maar kies tussendoor regelmatig voor een glaasje (bron)water, sap of frisdrank. Welk soort drank je kiest maakt niet zoveel uit, als er maar geen alcohol in zit. Wel is het verstandig om zoveel mogelijk caloriearme dranken te kiezen. Alcohol zorgt voor een reactie in het lichaam waardoor de nieren meer vocht uitscheiden dan nodig is. Er ontstaat een tekort aan vocht in het lichaam wat meestal pas de volgende ochtend resulteert in hoofdpijn. Ook de giftige stoffen die de lever aanmaakt bij de afbraak van alcohol zorgen voor hoofdpijn en misselijkheid. Hoewel het een tijdelijke oplossing is helpt het ook om van tevoren goed te eten. Met een gevulde maag wordt de alcohol langzamer opgenomen in het bloed. Dronken word je dus wel, maar dan wat langzamer.

Tip 2: Is het kwaad al geschied? Dan zit er niets anders op dan voor het slapen gaan nog een paar glazen non-alcoholische dranken te drinken. Waarom? Het lichaam heeft een vochttekort dat zo snel mogelijk weer moet worden aangevuld. Hoewel het lichaam een groot deel van het gedronken vocht zal gebruiken bestaat de kans dat je midden in de nacht alsnog je bed uit moet om je volle blaas te legen.

Iedereen weet natuurlijk dat het veel beter is om minder alcohol te drinken. Maar ondanks dat iedereen dit weet, zullen mensen alcohol blijven drinken. Een maximale hoeveelheid alcohol is: 2 glazen per dag voor vrouwen en 3 glazen per dag voor mannen. Daarnaast is het raadzaam niet elke dag alcohol te gebruiken.


Kijk voor meer informatie op www.valtaf.nl