Get uncomfortable: Keep on falling

Psyche & spiritualiteit door Jerney
Dus. Ik besloot een paar weken geleden dat ik wilde leren skateboarden. Gewoon. Omdat ik 27 ben. En blijkbaar middenin een midlifecrisis zit. Wat ik echter niet had ingecalculeerd is het feit dat ik een watje ben met vallen. Au..
 
Klinkt natuurlijk niet heel erg cool om toe te geven, maar hé ik ben menselijk. En ik heb een keer mijn pols gebroken. Je haren wassen met één hand, terwijl de defecte arm in een soort condoomzak zit, is absoluut de minst sexy douche-ervaring ever. Dus ik stond niet echt te springen om – potentieel – weer een pols te breken. Of ieder ander ledemaat.
 
Hoe enthousiast ik dan ook was met mijn impulsief aangekochte skateboard. Hij bleef glimmend in de gang staan. Tijdens een eerste poging op de – schots en scheve – straat voor de woning lag ik namelijk al binnen dertig secondes op m’n plaat. Niet erg bemoedigend. Helemaal niet wanneer het vriendlief wel lukt en hij met de hond achter hem aan rennend naar het einde van de straat zoeft. Blije eikel.
 
 
Chicky Clinic
Maar toen ik hoorde dat er binnenkort een ‘Chicky Clinic’ werd georganiseerd om te leren longboarden, wist ik dat het nu of – letterlijk – nooit was. Dus pakte ik resoluut m’n skateboard, vriend en fiets en ging op zoek naar een recht pad om op te oefenen. Vriendlief legde uit hoe ik zo min mogelijk op m’n plaat zou gaan en ik probeerde te blijven glimlachen en geen mensen te raken. Het was te gek.
 
Die middag had ik misschien geen coole moves, maar ook geen face-to-face ontmoeting met het asfalt. Dus besloot ik me alsnog in te schrijven voor de Chicky Clinic longboarden in Amsterdam. Samen met een paar andere meiden – allemaal ervaren snowboarders en extreem sportief.. – reed ik naar Amsterdam en waar ik al bang voor was gebeurde.

Ik werd verliefd op longboarden.
 

 
Coole, stoere meiden op een longboard
Want in het park reden allemaal coole, stoere, hippe meiden heel relaxed op een longboard. En hé, natuurlijk wil ik ook cool, stoer en hip zijn. Of dat me is gelukt tijdens de clinic? Nah, übercool kan ik mezelf absoluut nog niet noemen. Maar ik ben van een heuvel(tje) afgegaan, niet op m’n gezicht gevallen en heb uiteindelijk – na heel veel twijfels – met succes een klein trucje gedaan. Alleen aan mijn pokerface moet ik duidelijk nog werken.
 
Of ik een ware skateboardchick zal worden of over een paar weken – met alleen maar regen – heb besloten dat de auto een stuk comfortabeler is; wie zal het zeggen. Maar ik heb in ieder geval enorm veel lol beleefd, iets nieuws geprobeerd én geleerd dat het niet erg is om te vallen. Sort of..
 
 
Nieuwsgierig naar een Chicky Clinic? Ze geven niet alleen clinics voor longboarden, maar ook (kite-)surfen en meer. Misschien ook iets voor jou om zo uit je comfortzone te stappen!

Lees ook de vorige columns van Jerney!



Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."