Vakantieliefje(s)

Relaties door Jerney
Oké, ik beken: Ik ben een absolute sucker voor vakantieliefdes. Zodra de vliegtuigdeur opengaat ruikt alles exotisch, fris en bestaat de wereld opeens weer uit extreem veel knappe mannen. Tenminste, dat denk ik. 
 
Want eenmaal thuisgekomen zeggen de foto?s vaak meer dan ik ooit had willen weten. Een kop kleiner, bizarre glimlach en een pluk haar waar het niet hoort; Fabio blijkt toch niet de droom die hij op vakantie leek. Maar who cares? Vakantieliefjes zijn ?fun? en perfect voor gebruik op locatie. Laat hem ook daar, want je vriend zit niet te wachten op vakantiefoto?s van een Italiaan in een gele boxershort. Voor de niet zo single ladies geldt: deleten, deleten en deleten.  
 
Tijdens de vakantie zelf moet je echter ook op een paar zaken letten, want niet elke exotische man is geschikt als vakantieliefje. Sterker nog, naarmate je minder drinkt wordt het aantal exotische mannen ook steeds kleiner. Daarom hierbij een klein overzicht van de mannen die je tegenkomt tijdens het stappen en wat je ermee moet doen, wanneer je wankel op hakken - vals - mee staat te blèren op het zoveelste nummer van David Guetta. 
 
 
Mister French
Een knappe Franse man met een licht Frans accent mag je nooit negeren. Nooit. Niet alleen kunnen Fransozen enorm goed zoenen, hij zorgt ook nog eens voor - dure - drankjes. Houden we van. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je hem na twee uur innig dansen zat bent en naar een ander deel van de club wilt gaan. Mister French staat namelijk niet bekend om zijn trouw en alhoewel dat niet aantrekkelijk is in het dagelijkse leven, maakt dat hem nog veel interessanter op vakantie. 
 
Argentina
In tegenstelling tot wat je vriendin in je oor schreeuwt, kunnen niet alle Argentijnen goed zoenen. Ook al ziet hij er nog zo knap uit. Wanneer deze man vervolgens begint met het kapotbijten van je onderlip, wordt het tijd om te melden dat je ?even naar het toilet moet?. Hoogstwaarschijnlijk wil hij met je meelopen, want Argentijnen zijn jaloerse wezentjes. Doe dan een ?Forrest Gump? en ren voor je leven. Anders ligt er de rest van de avond een arm over je schouders heen, die met geen enkele ?housemove? te verwijderen is. 
 
 
Jersey Shore
Een tanktop bij een man is nooit een goed teken. Zeker niet wanneer het meer een soort poetsdoek is die alleen zijn tepels bedekt. Als je daarna ook constateert dat zijn haar geen enkele beweging maakt, weet je het zeker: voor je staat er eentje uit de Jersey Shore. Alhoewel meneer Jersey een leuke babbel heeft, bedelt hij ook om een kusje en duwt hij binnen twee minuten een XTC-pil in je hand. Indien je de volgende ochtend geen idee meer wilt hebben van wat je de nacht ervoor hebt gedaan: doen. Wanneer de ?fist pump? - bekijk op YouTube - toch niet helemaal jouw stijl is, geef dan aan dat je even een drankje gaat halen. Hij zal er namelijk geen één voor jou kopen. 
 
Mr. dj
Alhoewel een dj achter de booth spannend lijkt, weet hij dit beeld op klaarlichte dag grondig te verwoesten. Terwijl jij fantaseert over een huis op Ibiza en je eigen privéjet, kan Mr. dj geen moment zijn bek houden over de ?beats? van afgelopen avond. De geluidsinstallatie wordt tot in de kleinste details besproken en meneer heeft ook nog eens zijn eigen muziekje op de achtergrond aan staan. Maak de verstandige beslissing en doe je koptelefoon op. Na de ?beats? volgen verhalen over een avontuurtje met een transseksueel en zul jij geen enkele dj meer serieus nemen.
 
 
Het echte vakantieliefje
Ondanks de vele schlemielen op plaats van bestemming, is er altijd de mogelijkheid om een echte vakantieliefde tegen te komen. Dit zijn de mannen die daadwerkelijk een paar boeiende vragen stellen en vervolgens luisteren. De mannen die geen verwijde pupillen hebben of een ?I love Ibiza'-shirt aandoen. Kortom: de man waar je een strandwandeling mee maakt in plaats van - met het schaamrood op je kaken - van je fototoestel verwijdert. 
En deze man is het leukst. Hij bezorgt je een paar fantastische dagen, om vervolgens met een klein traantje en een: ?We houden contact!?, weer in het vliegtuig te verdwijnen. Maar niet getreurd en stort je niet in een hopeloze lange afstandsrelatie. Volgend jaar ga je immers weer op vakantie en ook dan belooft dit bizarre zooitje mannen jouw vakantie weer te veranderen in een waar liefdesparadijs. 
 
Lees ook de vorige columns van Jerney!
________________________________________________________________________________________

Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ?overdose? aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen", aldus Jerney.