Vasten voor een langer leven

Sport & gezondheid door Ze.nl
Vergeet veertig dagen vasten of de ramadan: om de dag vasten it is! Het laat je langer leven, gewicht verliezen én het geeft je hersenen een flinke boost. Dit blijkt nu uit onderzoek van de Amerikaanse John Hopkins University.

Het is algemeen bekend dat vasten goed is voor de lijn. Maar dat het ook goed zou zijn voor je hersenen én levensduur? Dat weten veel mensen nog niet! Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat om de dag vasten uitkomst biedt voor onder andere hart- en Alzheimerpatiënten.


De laboranten van de Amerikaanse John Hopkins University vergeleken voor dit onderzoek twee groepen met muizen. De ene groep kon elke dag hun buikje vol eten, de andere groep kreeg één dag eten, en de dag erna het absolute minimum om te overleven. Uiteindelijk kregen beide groepen muizen evenveel calorieën binnen.

Een groot verschil is dat de groep vastende muizen veel gevoeliger bleek te zijn voor insuline. Hun hersenen werden veel alerter. Van de groep muizen die elke dag te eten kreeg werden de hersenen juist luier! Het belangrijkste resultaat was dat de groep vastende muizen twee keer zo lang in leven bleef als normaal. Dus vasten maar, ladies!

Zou jij - om de dag - willen vasten voor een langer leven?