Wat te doen tegen een opgezette buik?

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Winderigheid, pijn, een opgeblazen gevoel? Nee, een opgezette buik is geen pretje! Een platte buik heeft niet alleen te maken met hoeveel je weegt en hoeveel je eet, maar vooral met wát je eet.

Zusje Girlscene zet de beste en slechtste voedingsmiddelen voor een platte buik op een rijtje...

Wat je wel moet eten:

  • Naturel yoghurt (dus zonder vruchtengelei) of Griekse yoghurt. De probiotische bacteriën in de meeste soorten yoghurt helpen je verteringssysteem gezond te houden. Dit vertaalt zich in minder last van winderigheid, een opgeblazen gevoel en opstoppingen en dat zorgt er weer voor dat je buikje plat blijft.
  • Broccoli, spruitjes, asperges, pepers en andere groenten die vitamine A, C en K bevatten, evenals calcium, magnesium en vezels zorgen voor een platte, en dus geen opgezette buik.
  • Vergeet het witte brood en witte rijst; volkorenbrood, linzen en bruin brood zijn de koolhydraten die je nodig hebt voor een plat buikje.
 
En dit moet je dus juist niet eten:
  • Frisdranken zijn funest voor een platte buik. Door de bubbels komt er lucht in je buik, dit zorgt voor een gezwollen en opgeblazen buik. Groene thee zorgt er juist voor dat je buik plat wordt (en is tegelijkertijd een stuk beter voor je tanden): betere keuze dus.
  • Simpele koolhydraten - zoals in wit bloem, witte rijst en pasta - worden snel verteerd. Dit zorgt voor pieken in zowel insuline level en je bloedsuikerspiegel. Het verhoogde level van insuline in je lichaam zorgt voor verhoogde vetopname rond je buik.
  • (Suikervrije) Kauwgum is dus echt een no go voor een platte buik, het zorgt ervoor dat je lucht slikt, waardoor de buik opzwelt. Daarbij zorgt het voor nare luchtjes uit je achterwerk en au, au, au als je echt te veel eet kan je buik er ook behoorlijk zeer van gaan doen.

 

Kijk voor meer tips op Girlscene!

Een platte buik oogt natuurlijk niet alleen mooi, maar geeft je tegelijkertijd ook een stuk rustiger en fijner gevoel, dan zo'n opgeblazen trommel die we allemaal wel kennen..

Heb jij vaak last van een bolle buik?