Maak je lijf zomerproof

Lichaam door Emma
"Sun kissed skin so hot, we'll melt your popsicle", zong Katy Perry. Bij ons schijnt de zon dan wel minder vaak dan in zonnig Californië, maar ook onder de Hollandse zon kun je een sun kissed lijf krijgen. Ze.nl geeft de tips!
 
Als we Piet Paulusma mogen geloven wordt het volgende week eindelijk weer lekker zomerweer! Dus voor de dames die nog geen zomerproof lijf hebben, lees snel de volgende stappen.

Gezonde voeding en veel bewegen
Gezond eten en veel bewegen vormen de basis voor een mooi lijf met een gezonde huid. Het credo is dus: veel groenten en fruit en voldoende beweging. Hardlopen bijvoorbeeld is tegenwoordig erg hip en zet flink zoden aan de dijk qua conditie en afvallen! Met een hardloopschema of een coach op je iPod kun je je conditie snel opbouwen. Niks voor jou? Kijk dan wat voor lessen er in de sportschool gegeven worden, ga informeren bij een dansschool of denk na over een leuke teamsport.
 
 
Scrubben & ontharen
Hoe schoner je huid, hoe makkelijker het is om een bruin laagje te kweken. Kies een lekkere scrub en spoel alle dode huidcellen in een keer door het putje. Scrubben ná het zonnen is trouwens ook een aanrader. En vergeet niet je benen, oksels en bikinilijn te scheren; je wilt tenslotte niet als een aapje op het strand liggen...
 
Hydrateren
Een verkoelende douche na een dagje zon is heerlijk. Spoel alle restjes zonnebrand van je lijf en smeer je daarna royaal in met een vette bodylotion of een after-sun product. Voor 's avonds kun je kiezen voor een bodylotion met een glimmertje; voedend voor je huid en het accentueert ook nog eens je bruine kleurtje. Hydrateer je lijf niet alleen met bodylotion, maar ook met water. Lekker met een schijfje citroen en een takje munt. Vocht is the keyword na een zonnige dag.
 
 
Toverwoord: geduld
Oneerlijk hè, dat je vriendin na een dagje strand al zichtbaar bruiner is, terwijl jij na drie weken Spanje net kunt zien waar je bikini gezeten heeft. Voor de 'melkflessen' onder ons: heb geduld. Ga niet uren bakken, want het risico dat je verbrandt is zo groot. Ga bij voorkeur voor 11 uur 's ochtends en na 3 uur 's middags de zon in en bouw het langzaam op. Ook voor de not-so-whities geldt: blijf uit de zon tussen 11 en 3. Je verbrandt wellicht nauwelijks, maar het risico op huidkanker blijft natuurlijk op de loer liggen.  
 
Less is more
Kies in de zomer voor zo min mogelijk make-up: een beetje mascara en een lipbalsem (met uv-bescherming) is voldoende. Foundation en eyeliner lopen uit als je gaat transpireren en zijn in de warme zomerzon dus eigenlijk overbodig. Op je nagels kun je lekker knallen met felle kleurtjes: die steken lekker af tegen je (beginnende) bruine kleurtje. Hetzelfde geldt voor je sieraden. 
 
 
Help de natuur een handje
Tikje ongeduldig? Help de natuur dan gewoon een handje. Elk zichzelf respecterend beautymerk heeft wel een zelfbruiningsproduct in het schap liggen. 
 
Kom maar op met die zon en die popsicles!

Hoe maak jij je lijf zomerproof?