Zakenvrouwen worden steeds slanker

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Wie een maatje minder wil, kan maar het beste advocaat, arts of zakenvrouw worden. Machtige carrièrevrouwen met banen in de juridische, medische en zakelijke wereld worden namelijk steeds slanker. De rest wordt almaar dikker!

Dat blijkt uit cijfers van het Britse National Obesity Observatory (NOO). Zij tonen aan dat 15% van de carrièrevrouwen overgewicht had in 1997, maar dat aantal daalde tot 14% in 2008. Carrièremannen kwamen in die tijd wat kilootjes aan: bij hen werd een stijging van 15% naar 20% vastgesteld, dat meldt Daily Mail.

Volgens het NDO worden vrouwen nog steeds meer op hun uiterlijk dan op hun vaardigheden beoordeeld. Alleen met hun looks kunnen vrouwen bewijzen dat ze evenveel of zelfs meer ambitie hebben dan hun mannelijke collega?s. "Carrièrevrouwen zijn zich maar al te goed bewust van de vooroordelen die bestaan tegenover overgewicht?, zegt professor Andrew Hill, werkzaam op de Leeds University. ?Uiterlijk is nog steeds de belangrijkste eigenschap voor vrouwen in onze samenleving. Op die manier kunnen mannen hen nog steeds als 'hun mindere' beschouwen.?

Vorige maand werd al in een Australisch onderzoek aangetoond dat dit soort vooroordelen nog steeds bestaat. In dat onderzoek werden dikkere vrouwen door een testpanel namelijk als slechtere leidinggevenden ingeschat.

Maar volgens Heather Jackson van het Women?s Business Forum heeft het slanker zijn van carrièrevrouwen minder met de druk van de samenleving te maken dan iedereen denkt. Zij gelooft dat succesvolle zakenvrouwen vooral bezig zijn met de gezondheidsvoordelen van slanker zijn. ?Je moet vooral gezond en fit zijn om effectief te kunnen werken?, zegt zij.

Denk jij dat een slank uiterlijk je sneller naar de top kan brengen?