Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

We raken liever onze trouwring kwijt dan onze smartphone


We zijn zo verknocht aan onze smartphone dat we op vakantie nog liever onze trouwring kwijtraken, dan dat we het zonder ons mobieltje moeten doen. Meer dan driekwart ziet dit als de meest stressvolle ervaring op vakantie.

Slechts 55% vond het kwijtraken van een emotioneel beladen trouwring erger. Verder bleek uit de enquête van Intel Corporation dat 87% van de jonge reizigers zich op vakantie gelukkiger voelt als ze hun mobiele telefoon bij hadden. Bijna de helft van alle 2500 ondervraagden bekende zich angstig te voelen bij het reizen zonder telefoon, zo meldt Daily Mail.


Vooral vrouwen beschouwen een mogelijk verlies van hun mobiel als een extreem stressvolle ervaring, met 82% die dat bekende. De mannen gaan hier met 73% wat relaxter mee om.

Ook bij jongere reizigers bleek de drang naar de smartphone groter te zijn dan bij de ouderen: 63% van hen is zelfs bereid om zijn persoonlijke hygiëne en comfort op te geven in ruil voor de mogelijkheid om de telefoon op te laden.

"We stelden vast dat er een groot verschil is in de manier waarop mensen vroegen reisden en hoe ze dat nu doen. Ze hebben hoge verwachtingen van wat de technologie kan doen en willen altijd bereikbaar zijn. Velen worden dan ook erg boos als ze hun mobiel niet kunnen opladen", aldus Mike Fard van Intel.

Ben jij ook zo verknocht aan je smartphone dat je nog liever je dure (trouw)ring kwijtraakt?