Wat vrouwen op het toilet doen

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Altijd al benieuwd geweest waarom vrouwen zo lang doen over een toiletbezoekje? Uit onderzoek blijkt dat we vooral nadenken op het toilet! Ook lezen we vaak wat, checken we de sociale media of werken we ons make-upje even bij.

Weekblad Viva, energiemaatschappij Shell en toiletketen 2theloo lieten een onderzoek uitvoeren en ondervroegen daarvoor 350 Nederlandse vrouwen. Wat bleek? We gaan gemiddeld zo?n vijf keer per dag naar het kleinste kamertje, waar we één tot drie minuten doorbrengen.


Ruim een kwart van de vrouwen ziet deze tijd als een momentje voor zichzelf. In deze tijd denkt 40% na, leest 30% een krant, boek of tijdschrift, werkt 23% haar make-up bij en checkt 38% de sociale media. Nadeel van dat laatste is het verhoogde risico op een zwemmende smartphone. Zo'n 12% liet namelijk haar telefoon al eens in het toilet vallen.

Hygiëne vinden wij uiteraard ook erg belangrijk. Bij 96% staat schone toiletten in tankstations dan ook hoog op het verlanglijstje bij het reizen. Als het toilet toch vuil blijkt te zijn, weigert maar liefst 66% om op de wc-bril te zitten en blijft boven de pot hangen. De bril versieren met hopen toiletpapier doet vervolgens 20% terwijl 5% gewoon niet gaat.

Ruim de helft heeft geen enkel probleem om een grote boodschap op een vreemd toilet te doen. Toch houdt ook 20% het liever op totdat ze thuis is, terwijl het bij 16% niet eens zou lukken.

Heb jij bepaalde toiletrituelen?