De liefde

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Als researcher en filosoof van de liefde, kan ik boeken vol schrijven met alle effecten van de liefde. Met alle gekke dingen die de hormonen je laten doen, de liedjes die ontstaan, de baby?s die verwekt worden.

De liefde is het belangrijkste in mijn leven. De liefde voedt mij, geeft mij hoop, motiveert me om door te gaan en gebrek eraan maakt me verdrietig. Wanneer ik het even niet meer zie zitten, is het de liefde die in mijn oor fluistert wat de volgende logische stap is.

Wanneer ik mensen in mijn werk behandel, is het de liefde er om mij te assisteren en te leiden. Is het de liefde voor het leven wat me het geduld en de vaardigheid geeft om mensen te helpen herstellen. Inzichten vallen tot me, omdat de liefde geen grenzen kent. Wanneer ik open en ontvankelijk in het leven sta, stuurt de liefde mij de inzichten, welke ik kan inzetten om muren te helpen smelten, harten te helpen openen en ego's te helpen verzachten.


Liefde op zichzelf
Liefde is altijd de weg, liefde is altijd het medicijn. Soms is het de liefde voor de ander, soms is het de liefde voor jezelf. Liefde maakt altijd de juiste keuzes. Liefde wordt niet altijd herkend, soms zelfs onderschat of verwaarloosd. Liefde is de bron die je hart doet kloppen, je bloed doet stromen, je ogen doen glanzen en je haar doet groeien.

Gebrek aan liefde maakt je ziek, het gebrek woont je lichaam uit. De cellen en vezels verharden, drogen uit, verliezen elasticiteit en veerkracht. Gebrek aan liefde put uit, maakt nukkig, ongelukkig en depressief.

Liefde is de ontbrekende schaal in de schaal van 5. Voeding voor de cellen, voor het bloed, voor de geest en voor het geheel. Zonder liefde is er niks. Wanneer wij verlaten worden door liefde in de vorm van een persoon, kunnen wij door het gebrek aan fysieke liefde niet meer zien dat wij verbonden zijn met de universele bron van liefde. Daar is altijd genoeg voor iedereen.


Gebroken hart
Wanneer iemand ons leven uitloopt, hebben we het gevoel dat diegene ons liefde afneemt. Maar liefde is er altijd en het gebrek eraan is een illusie. Door onze mind ervaren we gemis, want het hart kent geen eisen. Het is onze mind die ons ervan overtuigt dat er iets mist, dat het anders zou moeten zijn.

Het hart opent en sluit, zoals de zee eb en vloed kent. Het bewust worden van deze beweging, zet de deur voor liefde open. Wanneer we onze mind kunnen stillen en de beweging van het hart kunnen volgen, zijn we één met liefde. Op dat moment is er niets anders nodig.

Soms rollen er tranen over de wangen door pijn of ontroering, dat is wat liefde of het gebrek eraan doet. Liefde is krachtig, liefde laat zich niet leiden. Liefde is een golf waarop je kunt surfen of een muur waar je tegen aan kunt lopen. Liefde is het mooiste en het slechtste verhaal ooit.

Wanneer je je openstelt voor liefde, niet langer bang bent voor een gekwetst ego, wanneer je ziet dat het afgesneden worden van liefde de meest pijnlijke ervaring is en het connecten met liefde de mooiste, dan zul je leren surfen op de golven van liefde. Open je hart en ervaar liefde.

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.