Hoe vind je jouw droomman ? deel 2

Single & daten door Mendy
Vorige week hebben we het over eigenwaarde gehad en hoe je jezelf ziet. Deze week gaan we het hebben over de bril waardoor je naar mannen kijkt. Waar kijk je naar als je een man ontmoet en waar moét je naar kijken?

Eerste indruk

De eerste indruk is altijd belangrijk, zowel om te geven als om te krijgen. Hoe kijk jij naar een man? Heb je een kritische bril op? Kijk je eerst naar zijn stijl? Naar zijn verzorging? Naar zijn lach? Wat vind je belangrijk aan het uiterlijk? Hoe zwaar weegt jouw mening over zijn eerste indruk?

Wat ik vaak hoor is dat mensen met een innige relatie een minder kritische blik hadden op het eerste moment dat zij elkaar zagen. De kritische blikken verzachten en het was 'een gevoel'.


Na twee dates

Hoe beoordeel je een man? Kijk je naar zijn werk, zijn auto, zijn huis, zijn vrienden, zijn hobbies? Of kijk je naar het gevoel wat hij jou geeft?

Ik raad mijn vriendinnen altijd aan om het 'beoordelingsproces' om te draaien. In plaats van eerst te kijken naar hoe iemand eruit ziet, wat hij doet en hoe hij zich presenteert, eerst te kijken naar zijn houding ten opzichte van het leven en de liefde. Door eerst naar zijn houding richting het leven te kijken, filter je de mannen eruit die jou op gevoelsniveau niet kunnen bieden wat je wilt. En geloof me: dat wil je. Daarna kun je kijken of zijn baan, huis etcetera nog belangrijk voor je zijn.

Bijvoorbeeld: je ontmoet een knappe man, hij is vlot en babbelt lekker. Hij vraagt je mee uit en je zegt ja. Bingo, denk jij! Dit is echt mijn type! Maar pas op: dat weet je niet, want de criteria die jij nu ziet, vertellen jou niet hoe jij je bij deze man voelt. Deze criteria vertellen je alleen het secundaire.

Door met deze bril te kijken, kun je al snel een natuurlijke selectie maken.


Door welke bril kijk jij?

Sta je open voor liefde of voor een flirt? Pas je bril naar je wensen aan. Kies niet een man door de flirt, maar door het perspectief wat hij je laat zien.

Kijk jij om te zien of iemand 'jouw type' is of kijk jij hoe iemand aanvoelt..?

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust. Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.