Hoe vind je jouw droomman ? deel 3

Relaties door Mendy
In de vorige twee columns hebben we het gehad over hoe je jezelf ziet en hoe je 'hem' ziet. Deze column gaat over hoe je je wilt voelen in een liefdesrelatie. Welke wensen je hebt en hoe je wil dat hij met je omgaat.

 
De tijd nemen om duidelijk te krijgen hoe je je wilt voelen in je relatie zal je veel hartzeer besparen! Wat je daar namelijk mee bereikt, is dat je niet meegaat in alles wat er niet op lijkt. Aangezien je een 'diamant' bent, ben je het ook waard om gekoesterd te worden.
 
Hoe kom je erachter wat je wil?
Erachter komen wat je precies wil voelen is voor sommigen van ons een lastige klus. Ja, ik wil me gewoon gelukkig voelen. Maar wat houdt dat precies in, wanneer voel je je gelukkig en wat is daar voor nodig? Je komt erachter door bewust te kijken naar je emoties, wanneer voel je welke emotie? Het kan heel nuttig zijn om er een avond voor uit te trekken en een fijne sfeer te creëren door bijvoorbeeld kaarsjes voor jezelf aan te steken en een mooi glas wijn in te schenken. Ga er voor zitten en vraag jezelf af, hoe wil ik behandeld worden? Doe geen concessies! Ook belangrijk, welke eigenschappen wil je absoluut niet?


 
Welke vragen kun je jezelf stellen?
Hoe wil ik dat hij zich tot mij verhoudt?
Wil ik veel aandacht of veel ruimte?
Wil ik een meelevend type of iemand die flink tegengas geeft?
Wil ik het gevoel hebben dat ik voor hem de enige vrouw op aarde ben?
Wil ik met een familieman zijn?
Wil ik het ongeremde, wilde verliefde gevoel of wil ik stabiliteit?
Wil ik iemand die zich volledig committeert?
Wil ik iemand die met me meedenkt?
 
Ik weet dat dit logische voorbeelden zijn, ze geven echter wel de richting van je voorkeur aan wanneer je er bij stil staat en ze beantwoordt.
 
En dan?
Wanneer je weet wat je wilt, herken je het wanneer je het ziet. Het is niet de bedoeling om een lijst van eisen te maken, maar om een indruk te krijgen van wat bij je past en wat je wenst in jouw liefdesleven.


 
Types
Er zijn twee manieren om een type te beschrijven. Manier 1: Stereotypes. Stereotypes zijn bijvoorbeeld een zakenman, een kunstenaar, een muzikant of een sportman. Manier 2: Hoe verhoudt hij zich tot het leven en de liefde? Deze manier van een type beschrijven kan zelfs de stereotypes in verschillende types verdelen. Bijvoorbeeld, één van de eerder genoemde stereotypes kan een huiselijk type zijn of zich ontpoppen tot een ware Don Juan die elke vrijdag, zaterdag en zondag op stap gaat. Mijn idee is dan ook dat je manier 2 meeneemt in je wensen, misschien wel belangrijker gaat vinden dan manier 1. Het is namelijk fijner om met iemand te zijn die misschien in eerste instantie niet je (stereo)type is, maar die je het gevoel geeft dat je leeft, dan met iemand zijn die wel je (stereo)type is, maar waar je telkens bij tegen een muur aanloopt. Hoe wil je je voelen en gedragen? Wil je gesteund worden? Of uitgedaagd of geleid? Is humor voor jou belangrijk?
 
Er is geen goed of fout, het gaat om persoonlijke voorkeur en dat is altijd goed. 

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust. Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.