7 tips om een man te boeien

Relaties door Mendy
Mijn vriendin klopte bij me aan met de vraag: ?Men, hoe in hemelsnaam ga ik met die vent om?? Omdat ik (in mijn werk) deze vraag vaker krijg, zal ik hem deze week in de vorm van een column beantwoorden!

In mijn werk heb ik vele vrouwen ondersteund in het vinden van hun eigen stem. De stem die hen uniek maakt. Waarom? Buiten het feit dat het voor iedere vrouw voor haar levensgeluk van groot belang is om deze stem te vinden en te activeren, is het ook nog eens zo dat mannen gek zijn op deze stem. Het is dat wat de vrouw uniek maakt. Dit zijn de meest voorkomende en voor mij de meest opvallende tips. Belangrijk om te onthouden: niemand is zoals jij, wanneer je echt jezelf bent.


Tip 1: Speak your mind ? direct en duidelijk

Mannen hebben een hekel aan het raden van wat er in ons hoofd gebeurt. Aangezien we al veel meer woorden gebruiken, emoties uiten en van de hak op de tak springen, vinden mannen het prettig als we in communicatie duidelijk en direct zijn. Geen doekjes ergens om winden, geen kussentjes leggen, nee, gewoon zeggen wat je denkt. Op deze manier hoeven ze niet te gissen. Een leuke bijkomstigheid is dat niet veel vrouwen dit doen, waardoor het opvalt en gewaardeerd wordt door de man als je dit wel doet.

Tip 2: Wees jezelf
Pas je je antwoorden of reacties aan de ontvanger aan? Niemand heeft iets aan een antwoord dat je niet echt meent, maar waarvan je denkt dat het beter in de smaak zal vallen. Mannen zijn niet van gisteren en hebben echt wel door wanneer je iets zegt om hen te pleasen of wanneer iets uit je eigen centrum komt. De voorkeur is altijd het eigen centrum! Geef je grenzen en wensen aan. En ja, je bent nog steeds heel lief, ook als je je grenzen aangeeft.

Tip 3: Wees gelukkig ? verwacht het werk niet van hem
Echt geluk komt van binnenuit. Wanneer iemand afhankelijk van je is, brengt dat een stuk verzwaring met zich mee. Samenzijn met iemand die gelukkig is en daarnaast nog blijer wordt van jouw aanwezigheid is heerlijk. Daar willen we meer van, mannen ook!

Tip 4: Blijf speels
In contact blijven met het kind in je, is niet alleen super fijn voor jezelf, maar ook nog eens een heerlijkheid voor je omgeving. Lekker ongegeneerd lol maken, dansen, lachen en spelen. Heel aantrekkelijk!


Tip 5: Verdiep je in zijn ambitie, goals en passie

Voor mannen zijn ambitie, goals en passie een eerste levensbehoefte. Voor vrouwen geldt dit over het algemeen ook, maar minder. Wanneer je aandacht hebt voor wat iemand echt leuk vindt en daar ook bij betrokken blijft, ontstaat er een gevoel van belangrijk zijn. En hij is natuurlijk heel belangrijk.

Tip 6: Begrijp het verschil tussen je vriendin en je man
Er zijn dingen die je met je vriendinnen bespreekt, én er zijn dingen die je met je man bespreekt. Vrouwen denken vaak hardop. Zo begrijpen zij zelf steeds beter hoe de vork in de steel steekt. Wanneer iets je dwars zit, ga eerst naar je vriendin om duidelijk te krijgen wat je wilt. Wanneer je weet wat je wilt, ga je naar je man. Hij is blij met duidelijke taal en zal openstaan om je te ondersteunen, te helpen, of wat je ook nodig hebt.

Tip 7: Geniet van seks
Seks is een machtige factor in iedere relatie, ook voor hen die het ontkennen. Seks geeft verdieping van de connectie, relatie en gevoelens. Wanneer een man op 'pikstraf' wordt gezet, is het eigenlijk de vrouw die aan het kortste eind 'trekt'. Ik zeg niet dat je tegen je zin in seks moet hebben. De vraag waarom je geen seks wilt is heel interessant, wil je straffen, of niet connecten? Beiden zijn een onderzoekje waard.

Lees ook de vorige columns van Mendy!
________________________________________________________________________________________

Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.