Feeling hot: sporten in een warmtecabine!

Sport & gezondheid door Olfien
De kerstdagen komen er aan en dat betekent dat er weer de nodige feestjes georganiseerd zullen worden! Kerstdiners, taartjes, oliebollen, champagne?maar hoe moet dat dan straks in het nieuwe jaar?!

Ongetwijfeld zullen er weer een hoop vrouwen zijn die straks in januari angstvallig naar de weegschaal kijken, als ze überhaupt al de moed hebben om op dat ellendige ding te gaan staan. Jij en ik weten allebei dat regelmatig sporten een stap in de goede richting is! Nieuwe sportmethodes blijven maar als paddenstoelen uit de grond schieten. Sommige trends zwakken snel weer af maar anderen blijven toch net iets langer hangen. Zo ook het sporten in een warmtecabine. Is dit nu echt the key naar een killerbody? Ze.nl zet de voor- en nadelen voor je op een rijtje!


Wat houdt het in?
Officieel heet de methode ?de thermo fysische methode?, oftewel: sporten in een warmtecabine. Deze cabine heeft een temperatuur van ongeveer 39 graden Celsius. In de cabine doe je dan meerdere oefeningen achter elkaar. Tijdens deze oefeningen lig je voornamelijk op je rug, maar soms zit er een oefening tussen waarbij je op je zij of op je buik ligt. Fijn om te weten: tijdens het sporten blijft je hoofd buiten de warmtecabine dus je kunt wel prettig ademhalen. Goede begeleiding is wel belangrijk. Voordat je gaat starten aan de training, word je gewogen en gemeten. Ook wordt het vetpercentage gemeten. Op deze manier weet je wat er moet gebeuren! De metingen worden regelmatig herhaald, wel zo fijn om te weten of je vorderingen maakt! Vaak wordt er ook een voedingsschema voor je gemaakt. Gezonde voeding is tenslotte een goede ondersteuning.

Waarom is de cabine verwarmd?
De warmte zorgt voor een betere vetverbranding en door bepaalde oefeningen te doen is het mogelijk om plaatselijk centimeters kwijt te raken. Daarnaast kan door de warmte spierpijn worden voorkomen én is het geschikt voor mensen met gewrichtsklachten. Ook worden de afvalstoffen - die vrij komen tijdens het sporten - beter afgevoerd. Een halfuur sporten in de warmtecabine staat gelijk aan één uur sporten in de sportschool. De smoes ?geen tijd om te sporten? gaat hier dus niet meer op!


Wat zijn de voor- en nadelen?
Of sporten in een warmtecabine jouw ding is, hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Zoals gezegd stimuleert de warmte de vetverbranding én kost het sporten niet veel tijd. Belangrijk om jezelf voor te houden is: wat is het doel dat je wil bereiken? Wil je afvallen of alleen je figuur in shape houden? Wil je één keer per week sporten in de warmtecabine of wil je dit meerdere keren per week doen? De kosten spelen ook een rol. Aan goede (en persoonlijke) begeleiding hangt vaak een bepaald prijskaartje. Heb je dat er voor over en zoek je een goede sportmethode? Dan kun je dit misschien eens overwegen en informeren bij een sportschool bij jou in de buurt!

Heb jij weleens in een warmtecabine gesport?
Fotocredits: sadardiri.nl & brrr.nl