Vrouw sjouwt gemiddeld 2,4 kilo mee in handtas

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Wij vrouwen zeulen dagelijks heel wat mee in onze handtas. Uit een groot straatonderzoek blijkt dat vooral sleutels, een portemonnee en telefoon bijna altijd in onze tas zitten. Gemiddeld slepen we 2,4 kilo mee. Wow!

Driekwart van de vrouwen heeft haar sleutels en portemonnee in haar handtas. Ook iets te eten of drinken wordt vaak meegenomen in de tas. Dat blijkt althans uit een straatonderzoek van de Nederlandse vergelijkingswebsite Beslist.nl.Ook had 66% van de vrouwen een telefoon mee, 52% had zakdoekjes en 48% had een potlood of pen in haar tas. De verplichte ID-kaart of het paspoort wordt vaak wel thuisgelaten.

In bijna de helft van de onderzochte handtassen werd lippenbalsem of lippenstift aangetroffen, waarmee lipproducten de meest voorkomende verzorgingsproducten in een handtas zijn. Overige make-upsoorten (39%) zijn verrassend genoeg in lang niet iedere handtas te vinden.

 
In de volste tas zaten 32 items, uit de kleinste handtas werden vijf producten geschud. De zwaarste handtas woog maar liefst negen kilo, terwijl nog geen 5% van de tassen minder dan één kilo woog. De gemiddelde vrouwenhandtas weegt  2,4 kilo.

De meest opmerkelijke voorwerpen die tijdens het onderzoek werden aangetroffen in een handtas waren een tennisbal, een barbiepop, handboeien en een busje pepperspray. Huh...?!

Is jouw handtas ook zo zwaar? Wat heb jij er allemaal in?