Shame on you: schaamhaarmode!

Lichaam door Vera
Schaamwieries: je hebt ze in alle soorten en lengtes. De één wil liever een warme donslaag, de ander een koude doos. Wil je weten wat in is op het gebied van schaamhaarmode? Ze.nl zet de populairste soorten voor je op een rij. 
 
Decennia geleden hadden veel dames a big bush bush in hun slip, terwijl eind vorige eeuw het dunne streepje helemaal in was. Tegenwoordig zijn we in een tijd aangekomen dat alles kan en alles mag. Niet iedereen heeft genoeg inspiratie bij het onderhouden van haar flamoes, dus hier de populairste schaamhaarsoorten anno 2013! 
 
De kale poes
Miauw! Het spreekt eigenlijk al voor zich. Bij deze trend wordt al het schaamhaar weggeschoren. Het wordt ook wel een Hollywood of Sphinx - een kale poes - genoemd. Eén op de tien vrouwen kiest voor deze vorm en scheert alles weg. Sommige vrouwen vinden het echter een beetje raar (in het begin): het voel alsof je weer een kindje bent met zo'n kale poes. 
 
 
Cabin crew, take your seats? Landen maar!
Dit is misschien wel de populairste schaamhaartrend: de Mohawk, ook wel hanenkam. Hierbij scheer je al het schaamhaar weg, op een streep in het midden na. Of dit een dikke of dunne streep is maakt niet uit. Deze trend wordt ook wel de Landingsbaan genoemd.  
 
De deurmat
De deurmat is voor iemand die altijd twijfelt. Want ?wil ik nou kaal, of laat ik alles staan?? Neem de makkelijke middenweg! Niet kaal én geen volle bush. Gewoon korte haartjes. Deze trend heet ook wel de Grasmat of Kokosmat. 
 
 
Figure it out! 
Je hebt natuurlijk ook vrouwen die erg creatief zijn, en die dit ook down under willen toepassen. Zij willen hun schaamhaar in de vorm van een figuurtje. Denk bijvoorbeeld aan een letter ? zoals die van je partner ? of andere vormen. Het is niet echt makkelijk, maar daar is iets op gevonden! Er bestaan namelijk speciale sjablonen. Deze breng je op je huid aan en zo scheer je makkelijk het omringende schaamhaar weg. Hoe handig!
 
Over the rainbow  
En áls je je schaamhaar dan laat staan, dan kun je de boel nog wel een beetje opfleuren door er een leuk kleurtje in te doen! Steeds vaker verven vrouwen hun schaamhaar in een andere kleur, of juist dezelfde kleur als hun geverfde hoofdharen. Je kunt deze verf bij speciale winkels kopen. Pijnvrij niet gegarandeerd! Wil je niet verven? Je kunt altijd nog een punanipruikje laten zetten om de boel op te leuken...
 
Happy Shaving!