Explosieve groei cosmetische ingrepen voor Thigh Gap

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het is je vast opgemerkt: de trend onder jonge vrouwen om een kloof tussen de dijen te krijgen. Deze thigh gap is het nieuwe schoonheidsideaal waar veel vrouwen een moord voor doen. Sinds kort gaan ze er zelfs voor naar de chirurg...

Heel wat jonge meisjes zijn onzeker over hun gewicht. En deze onzekerheid nam extreme vormen aan toen veel (rol)modellen als Alexa Chung en Cara Delevigne werden gespot met flink wat ruimte tussen de bovenbenen. Een tijdje terug schreven we al hierover, maar het lijkt erop dat sommige vrouwen wel erg ver gaan om te voldoen aan deze ?trend?.

De oplossing

Het is bijna onmogelijk om door streng te diëten of extreem veel te sporten een 'kloof' tussen je dijen te krijgen. Denk niet in problemen, maar in mogelijkheden moet de Britse klinkiek LoveLite hebben gedacht. Daar kun je nu terecht om binnen enkele seconden een thigh gap te krijgen. En kennelijk hebben veel vrouwen hierop gewacht, want de vraag naar deze ingreep is in een paar maanden tijd met 240% (!) gestegen. 
 
Lipoglaze
Deze cosmetische ingreep Lipoglaze zuigt het vet uit de bovenbenen. En dan ook echt al het vet, niet alleen wat er teveel zou zitten. Vervolgens worden de resterende vetcellen bevroren, sterven deze af en worden door het lichaam zelf afgevoerd. Een volkomen onschadelijke ingreep volgens LoveLite.

Alleen zijn een hoop organisaties die eetstoornissen willen bestrijden het daar niet mee eens. Zij zeggen dat bijna niemand met een gezond gewicht een dergelijke thigh gap heeft en het dus onrealistisch is. Zeker voor jonge meiden. Manager van de kliniek Debra Ronson, zegt dat ze dit schoonheidsideaal niet wil stimuleren. ?We behandelen niemand jonger dan 18 jaar. Daarbij screenen we elke cliënt zorgvuldig, voordat deze een behandeling ondergaat. Als we vermoeden dat iemand met een eetstoornis kampt, behandelen we haar niet.?
 
Behoort lipoglaze in het rijtje van onschuldige cosmetische ingrepen of is het een absurde trend?