ZeReist: In de chillmodus op het Martinhal Beach Resort in Portugal!

Reizen door Karin
 
Je werkt hard, je hebt een gezin draaiende te houden, het huishouden loopt over en je vriendinnen wil je ook nog zien. Tijd om even compleet tot rust te komen ver van huis in de zon. Ze.nl adviseert Martinhal Beach Resort in Portugal!
 

Speciaal voor de drukke moeder ? maar natuurlijk ook gewoon voor de hardwerkende (single) lady ? heeft Martinhal Beach Resort een programma om deze hardwerkende dames eens flink te laten ontspannen: het Mummy-licious arrangement. En natuurlijk heeft Ze.nl dit arrangement even uitgebreid getest: hallo Portugal, hallo Algarve!
 
Het resort
Na een vlucht van een paar uurtjes en een autoritje van een uur kwam ik aan op het 5-sterren resort van Martinhal. Eén woord: wow! Het resort is gelegen in een natuurpark en dat maakt het ongelooflijk mooi en rustgevend. Als je er verblijft heb je vrijwel altijd uitzicht op zee, en vanuit de beach houses waarin ik verbleef zit je ook nog eens heel dicht aan het strand. Als je ?s avonds je bedje inkruipt, ga je slapen met het geluid van de golven op de achtergrond: hoé heerlijk! 
 
Links: vanaf mijn heerlijke balkon, rechts: de fijne badkamer.
 
Je hebt de keuze uit verschillende soorten kamers, huisjes en appartementjes. Je kunt voor de good old hotelkamer gaan, maar ook voor een villa of een beach house. Voor alle mogelijkheden kun je een kijkje nemen op de site.

Ook waan je je een paar dagen als een echt prinsesje: je wordt ontvangen door de vriendelijkste, meest relaxte mensen. Er staat een fles wijn voor je klaar op de kamer bij aankomst en je onderkomen wordt twee keer per dag (!) schoongemaakt. Bovendien staan er in je badkamer beautyproducten voor je van het fijne Britse merk VOYA: conditioner, shampoo, scrub en nog veel meer. Wat een verwennerij!
 
Je kunt er prachtige kliffen bewandelen.

Natuur
Zoals ik al eerder zei, ligt het Martinhal Beach Resort middenin een beschermd natuurpark. Het ligt direct aan de ongerepte kust van de westelijke Algarve in de buurt van de historische vissershaven van Sagres. Dit maakt het de ideale plek voor een ontspannen vakantie. Het gebied ademt één en al rust uit. Bovendien is het ideaal om een mooie wandeling te maken langs de kliffen van de kust, wát een uitzicht! Ook is het plekje te gek voor surfers en kun je dolfijnen spotten verderop in de zee.
 
Eten & drinken
Het hotel beschikt over verschillende restaurants waar je heerlijk verse en lekkere Portugese gerechten en wijn kunt proeven. Dus even geen broodje kroket, maar laat je lekker verrassen door heerlijke versbereide visgerechten in het restaurant O Terraço. Ook kun je daar terecht voor het uitgebreide ontbijtbuffet wat bestaat uit veel vers fruit, broodjes, muffins, ontbijtgranen en versgemaakte pancakes en eiergerechten. Het fijne is dat er altijd aan de kinderen wordt gedacht, die hier bijvoorbeeld terecht kunnen in de kids corner als ze zich vervelen.
 
En de toetjes zijn er ook heerlijk...
 
Voor de lunch kun je terecht bij As Dunas, een mooi beach restaurant met de gezellige Beach Club naast de deur. Probeer de visgerechten, deze zijn heerlijk! Als je het Mummy-licious arrangement boekt is er een speciaal Mummy-licious menu voor je samengesteld met allemaal lekkere, gezonde gerechten waar je uit kunt kiezen om een beetje te ontgiften!
 
Op het resort zijn nog meerdere restaurants en bars te vinden, ook voor de jongeren. Overal is het kindvriendelijk ingericht, wat het resort ideaal maakt voor gezinnen. Als je een huisje huurt met keuken kun je je eten bij het supermarktje op het resort halen, dit heeft een uitgebreid assortiment.
 
Massage heaven!

Faciliteiten
Het aller-, aller-, állerfijnste van dit resort is - naast de fantastische ligging - de spa. Als je als hardworking lady daar niet kunt ontspannen, weet ik het ook niet meer? In de spa kun je bijvoorbeeld terecht voor een lekkere bubbelsessie in de jacuzzi. Superfijn, omdat het zonnetje recht in je gezicht schijnt terwijl je lekker ligt te bubbelen. Ook is er een sauna, een Turks stoombad, een zwembad en kun je kiezen uit verschillende massages; je hebt zelfs een heel ?spa-menu?! Kies bijvoorbeeld een ontspannende massage of een energiemassage. Zelf koos ik voor de ontspannende massage. De man die me masseerde was ongelooflijk goed. Hij gebruikte niet alleen zijn handen, maar zijn hele armen. Daarnaast worden er geurkaarsen aangestoken en staat er ontspannende muziek op de achtergrond. Een heerlijke ervaring!
 
Uitzicht vanaf mijn balkon... heerlijk in de zon!

Daarbij beschikt het resort over genoeg andere faciliteiten. Bijvoorbeeld vijf (!) binnen- en buitenzwembaden. Dus het hoeft geen hartje zomer te zijn om lekker baantjes te kunnen trekken! Maar ook een tennis- en voetbalveld, een fitnessruimte, speelpleinen voor de kleine kinderen en een winkeltje met zwemkleding. Martinhal Baai staat bekend om de off shore wind en is een perfecte plek om te surfen. Ook kun je duiken, vissen en bodyboarden waar veel puberzonen en dochters zich waarschijnlijk prima mee kunnen vermaken. Of wellicht rotsklimmen of parasailen voor de echte waaghalzen. Zelf niet zo?n zin in al die actieve dingen? Je kunt ook ontspannen fietstochten doen of - iets avontuurlijker - mountainbiken. Al het sportmateriaal is te huren bij Martinhal. En natuurlijk vind je in de Algarve prachtige golfbanen om een balletje te slaan!
 
De producten die voor je klaarstaan in de badkamer en die tevens worden gebruikt en verkocht in de spa van het hotel.
 
Weer
Het klimaat in de Algarve is echt heel erg fijn. Het gebied heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is. Het mediterrane klimaat voelt anders door de Atlantische Oceaan waardoor de temperaturen aangenamer en milder aanvoelen dan in het binnenland. Zelf ben ik in februari hier geweest en de temperatuur lag rond de 15 graden. Echter, op mijn balkonnetje uit de wind kon ik in mijn hempje een wijntje drinken, het leek wel zomer! En ja, ik heb zelfs wat sproetjes en een bruin kleurtje mogen verwelkomen. Je kunt er in de winter dan wel niet in je bikini aan het zwembad liggen, het is wel echt prima vertoeven met zo?n lekker lentezonnetje! 
 
Toe aan een weekendje of een weekje (of twee, of drie...) ontspannen? Check de site van Martinhal Beach Resort of het speciale Mummy-licious arrangement!