Ga je op vakantie? Zo voorkom je dat je koffer uitpuilt

Reizen door Maya Luz

Het is zomer, lekker tijd om op vakantie te gaan. Goede voorbereidingen treffen is altijd belangrijk voordat je op reis gaat. Hierbij hoort natuurlijk ook inpakken. Voor sommigen lijkt het tijdens het inpakken onmogelijk om niet te veel mee te nemen. Je krijgt je koffer amper dicht en op het vliegveld krijg je vervolgens te horen dat je koffer te zwaar is. Super vervelend! Zo zorg je ervoor dat dit jouw niet overkomt.

Lees ook: Dit type vakantieganger ben jij volgens je sterrenbeeld

Plan je outfits

Als jij altijd alles maar in je koffer gooit omdat het eventueel leuk is om te dragen op vakantie, is het waarschijnlijk slim om je outfits te plannen. Als je zomaar alles in je koffer gooit, ga je er snel achter komen dat je koffer te vol zit. Veel van deze kleren zul je waarschijnlijk ook niet eens aanraken op reis. Dat is ontzettend zonde van de ruimte natuurlijk. Plan daarom je outfits voor je reis. Bedenk je goed wat je precies gaat doen en welke kleren je daar goed bij vind passen. Ga je bijvoorbeeld veel aan het strand liggen of ga je meer op pad? Houd hier rekening mee zodat je op een logische manier, outfits kunt samenstellen.

Combineer items

Als jij een topje hebt dat leuk staat op meerdere broeken of rokken, combineer hem dan ook lekker met beide. Pak items in die te combineren zijn met verschillende andere kleding zodat je makkelijk nieuwe outfits kunt maken, zonder meer mee te hoeven nemen. Dit is vooral slim om te doen met schoenen, aangezien die een hoop ruimte innemen. Neem daarom schoenen mee die overal wel bijpassen, zoals een simpele witte sneaker of een paar sandaaltjes.

Wees realistisch

Vooral bij het inpakken van ondergoed en sokken hebben veel mensen de neiging om te veel mee te nemen. Want wat nou als je een klein ongelukje hebt en je een schone onderbroek nodig hebt. Hierbij ga je al snel in veel te gekke scenario's denken die waarschijnlijk nooit zullen gebeuren. Ga dan ook bij jezelf na hoe groot de kans is dat je meerdere schone slipjes nodig gaat hebben. Eentje of twee extra inpakken kan geen kwaad, maar ga hier niet te ver in. Achteraf zul je merken dat het nergens voor nodig was en heb je dus nuttige ruimte in je koffer verspild. Zonde!

Maak een checklist

Mocht je moeite hebben met het overbodig meenemen van andere dingen die je niet gaat gebruiken? Maak dan een checklist voor jezelf met alle dingen die je echt nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld echt foundation dragen als het buiten 40 graden is? En ga je dat boek echt lezen aan het strand? Ga eerst na wat je echt niet kunt missen. Kijk vervolgens hoeveel ruimte je nog over hebt en vul dit op met de dingen die je iets meer zou kunnen missen. Kijk ook naar welke spullen er al aanwezig zijn in je hotel, denk aan een föhn over douchegel. Dit scheelt weer een hoop gewicht in je koffer!

Houd rekening met shoppen op vakantie

Op vakantie is het bijna onvermijdelijk dat je met meer terugkomt dan dat je meenam op de heenreis. Je gaat natuurlijk vast weleens een winkeltje in om souvenirs te kopen. En op een stedentrip zul je ongetwijfeld ook wel gaan shoppen. Houd hier rekening mee met inpakken zodat je op de terugreis niet voor een groter probleem komt te staan. Een beetje ruimte overhebben in je koffer op de heenreis is dus zeker geen slecht idee. Weeg je koffer even voordat je naar het vliegveld gaat en kijk of het lukt om een kilo of twee vrij te houden voor mogelijke aankopen tijdens je vakantie. Anders moet je die leuke souvenirs laten liggen en dat is ook jammer!

Lees ook: 8x hippe Duitse steden om te bezoeken