Beauty / Lichaam
Lichaam

De grote weegschaalverslaving

Reageer 0
Je kent het wel, de eerste paar weken van je nieuwe dieet val je ontzettend snel af, maar daarna staat je gewicht stil of gaat het getal juist omhoog! Weg die motivatie... ?Het heeft toch geen zin!?
 
Je gewicht in kilo?s is iets waar veel vrouwen zich voor schamen.  Als je zwaarder bent dan iemand anders betekent dit vaak een deuk in je zelfvertrouwen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het getal op de weegschaal erg frustrerend en verslavend kan zijn. In de tijd dat ik ontzettend veel aankwam door PCOS stond ik dagelijks op de weegschaal en kwam ik er dagelijks huilend weer vanaf. Hoe kan het toch dat zo?n onnozel getalletje zo veel met je humeur en zelfvertrouwen doet?!
 

Weegschaal weggesodemieterd
Toen was voor mij de maat vol. Ik heb daadwerkelijk dat ding in de container gesodemieterd en heb de eerste week af moeten kicken. Het is een bevrijdend gevoel om niet meer te weten hoe zwaar ik eigenlijk ben. Als iemand het me vraagt kan ik gewoon zeggen: ?Geen idee, maar ik voel me fantastisch!?
 
Het wordt tijd dat alle vrouwen zich realiseren dat het getalletje op de weegschaal zo betrouwbaar is als het weerbericht. Er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op je gewicht op het moment dat je op de weegschaal gaat staan. Heb je net geplast? Net water gedronken? Net gesport? Welke kleren heb je aan? Moet je ongesteld worden? Al deze dingen zijn van invloed op je gewicht en kunnen ervoor zorgen dat je zwaarder bent, of juist lichter.
 

Spieren zwaarder dan vet
Daarbovenop zijn spieren zwaarder dan vet. Je kunt snel gedemotiveerd raken als je in gewicht zwaarder bent geworden, terwijl je misschien wel vet hebt vervangen voor spiermassa. Iets wat heel goed voor je lichaam en voor je kledingmaat is!
 
Dames, gooi voor eens en voor altijd die weegschaal in de prullenbak. Bedenk eens voor jezelf wat dat getal nu eigenlijk voor jou betekent. Luister naar je lichaam en bepaal wat je voelt nadat je gezonder eet en meer beweegt. Je zit waarschijnlijk lekkerder in je vel, hebt een mooiere huid, je broeken zitten losser en je hebt meer energie! Verlies dit niet uit het oog omdat een stom apparaat zegt dat je zwaarder bent geworden. Je kunt zelf heel goed bepalen of jij je leefstijl moet aanpassen of niet, daar heb je geen weegschaal voor nodig!
 
Succes!

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!

Voor meer voedingsblogs van Miranda, kijk even op de website van GLOW Nederland
!
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 5 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Qwerty

  Ik gebruik wel een weegschaal, maar ik ben bezig met afvallen en ik wil wel graag zien of het me lukt. Maar mijn echte weegschaal is de spiegel! Ik streef niet naar een bepaald gewicht, ik streef naar de dag dat ik eindelijk kan zeggen gelukkig te zijn met mijn lichaam!

 • Cylu

  Goed artikel!

 • -:+:-

  Ik heb ook echt al jaren lang geen weegschaal in huis gehad. Puur omdat ik er geen behoefte aan had. Ik zie vanzelf wel of ik moet afvallen of niet. ;)

 • vero232


  anders ben ik alleen maar bezig met de weegschaal

 • Snoessepoess

  Toen ik vanuit het ouderlijk huis ging samenwonen met mijn vriend heb ik gelijk gezegd dat ik er niet een wou hebben, omdat ik ook zo vrouw genoeg ben om bij elke gram/pond/kilo in paniek te raken. Dus dat heb ik mezelf maar bespaard :)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen