Nieuw: Datingsites voor mensen met een soa

Intiem door Marleen_S
Die wilde nacht met die onbekende gozer was hartstikke leuk, maar jij zit nu met een dikke vette soa. Ai! Maar de kans op echte liefde is daarmee nog niet verkeken. Want in Amerika heb je daar nu speciale datingsites voor?

 
Het is een nachtmerrie waarvan je hoopt dat ?ie nooit uitkomt. Of eigenlijk zijn het er twee. Dat je met je naïeve kop dacht dat je die onenightstand wel even zonder condoom zou overleven, is één ding. Maar dat je nu bij elk afspraakje moet vertellen dat je rondloopt met herpes is op z?n zachtst gezegd vervelend. Helemaal als de mannen je stuk voor stuk ineens nooit meer terugbellen.
 


STD Soulmates

In Amerika hebben ze daar wat op bedacht. Om het taboe op soa?s te doorbreken kunnen soa-slachtoffers daar tegenwoordig terecht op speciale datingsites zoals Positive Single en STD Soulmates. Ook al doet de naam je wel wat vermoeden, de websites zien er op het eerste gezicht heel normaal uit. Met hele 'normale' mensen op de profielfoto?s. Als dat tenminste ook hun echte eigenste ik is natuurlijk.
 
Er gaat pas echt een wereld voor je open als je op het aanmeldknopje klikt. Want naast je leeftijd en bijzondere eigenschappen - zoals dat je een Magnum in twee happen weg krijgt - kun je ook aangeven met welke soa je besmet bent. Syfilis, genitale wratten of HIV bijvoorbeeld.
 
Verspreiding van ziektes
Niet iedereen is enthousiast over dit nieuwe datingfenomeen. Zo wordt beweert dat de soa-datingssites er alleen maar voor zorgen dat de ziektes zich steeds verder verspreiden. Volgens Steve Kasper, oprichter van de datingsite Positive Singles, is daar niets van waar. Zijn website heeft dan wel als doel mensen aan elkaar te koppelen, toch doet het volgens hem veel meer dan dat. ?Je wordt omringd door mensen die jou begrijpen en die hetzelfde als jij heben meegemaakt. Het gaat niet alleen om het daten, het is een hulpgroep", vertelt hij aan Daily News.

 
Een mooi streven is het wel. En dat het een succes is blijkt wel uit de stormloop van aanmeldingen. Momenteel staat de teller op meer dan 100.000 leden wereldwijd. Wij denken dat Nederland er ook wel klaar voor is, voor zo?n taboedoorbrekend initiatief.
 
Wat vind jij van de soa-datingsites? Een goed idee of juist helemaal niet?