Beauty / Make-up
Make-up

Make-upmissers die je ouder doen lijken

Er komt een moment dat het een compliment is dat je jonger wordt geschat ? ai, de keiharde waarheid. En mooie make-up kan daar zeker een handje bij helpen. Alleen met deze make-up dont's zullen er geen wonderen worden verricht...
 
We blijven niet allemaal eeuwig jong. En zolang de bron der eeuwige jeugd nog niet is gevonden, blijven we druk bezig met smeren. Anti-rimpelcrèmes, moisturizers en een likje make-up hier en daar; wij vrouwen zijn er maar druk mee! Wat je vooral NIET moet doen als je wat jaartjes van je leeftijd wilt snoepen? Nou dit!

 
Het maskereffect
Foundation kan je beste vriend zijn als je de ?trotse? eigenaar bent van een oneffen huid. Vlekjes verdwijnen als de sneeuw voor de zon en je huid ziet er stralend uit. Of nou ja, niet altijd. Je kent vast die horrorbeelden van de spray tan fails nog wel die we je een tijdje terug lieten zien. Hetzelfde gebeurt als je té veel foundation op je gezichtje kwakt. Daardoor valt het juist op dat je iets te verbergen hebt. En het spul komt tot in je diepste groeven terecht, waardoor je die rimpels gek genoeg alleen maar meer benadrukt. Als je écht niet zonder foundation kunt, smeer het dan alleen waar het echt nodig is. Veel beter is het om te investeren in een getinte anti-rimpelcrème. Zo weet je zeker dat je nooit met een masker rondloopt.
 
Concealer
Ideaal om rode plekjes en donkere kringen mee te maskeren: concealer. Daardoor zijn deze stiftjes vaak ook wat gelig van kleur. Dat haalt de roodheid weg. Maar door die contrasterende kleur is concealer niet geschikt om te gebruiken voor andere doeleinden. Sommige vrouwen gebruiken het zelfs over hun hele gezicht! Je huid gaat er - heel logisch - geel van uitzien, waardoor je er moe uitziet. Moe betekent oud en dat willen we nou juist niet. Alleen gebruiken dus bij rode vlekjes en een klein beetje in je ooghoeken. Tot slot een paar drupjes foundation eroverheen om de gele kleur te verbergen!
 
Te donkere lippenstift
Een fel kleurtje op je lippen trekt de aandacht. Het geeft je gezicht een frisse look en maakt het plaatje af. Alleen wanneer je je mond diep donkerpaars of zelfs zwart stift, worden andere donkere plekjes op je gezicht ook extra benadrukt. En dus ook die donkere wallen onder je ogen of de bruine pigmentvlekjes op je wangen. Bovendien zorgt een donkere lipstick ervoor dat je lippen smaller lijken: waardoor je er weer oud uitziet. Om je lippen optisch groter te laten lijken kun je een highlighter aanbrengen op het randje van je bovenlip.

 
Poederdoos
Als jonge puber had je waarschijnlijk weleens last van een glimmend voorhoofd of een glanzende neus. Een beetje poeder erover en je zag er niks meer van. Maar hoe ouder we worden, hoe doffer onze huid wordt. En als je trouw blijft poederen, zorgt dat ervoor dat je beginnende lijntjes extra goed ziet. Laat die poederdoos gewoon achterwege, want een jonge huid reflecteert juist het licht. Een beetje glans maakt je dus gelijk een paar jaartjes jonger!
 
Zwarte eyeliner
Net zoals de lippenstift, maakt ook een zwarte eyeliner je gezicht erg hard. Een lijntje boven je ogen maakt je blik wel meer open, dus kies daarom voor een bruine variant. Ook is het slim om je eyeliner - naarmate je ouder wordt - met een kwastje wat te vervagen. Zo blend je het mooi met je oogschaduw en ziet het er niet te strak uit.
 
Mascara onder je ogen
Wat een gepriegel, maar na veertig wattenstaafjes is het je gelukt om je onderste wimpers ook te kleuren. Nou, laat al dat werk maar zitten want het maakt je ouder. Het trekt namelijk de aandacht naar je donkere kringen en zorgt ervoor dat je ogen kleiner lijken. Ai!

 
Donkere wenkbrauwen
Ja het is de trend op de catwalks: donkere borstelige wenkbrauwen. Maar als je er jonger uit wilt zien, kun je je er maar beter niet aan wagen. De kleur van je wenkbrauwen vervaagt naarmate je ouder wordt. Dus een wenkbrauwpoeder of -potlood staat al gauw te zwaar. Gebruik voortaan alleen een wenkbrauwgel om de boel in vorm te houden en epileer alleen de haartjes die nodig zijn.
 
Bruine oogschaduw
Een oogschaduwtint die bij je huidskleur past, zorgt voor een frisse uitstraling. Ook al ben je een herfsttype en staan donkere kleuren je erg mooi, pas op met bruine oogschaduw. Deze heeft meestal een rode ondertoon die ervoor zorgt dat je er een beetje ziekjes uitziet. En moe. Daardoor zie je er weer oud uit! Pffffff..! Een beetje wit in je binnenste ooghoeken geeft je een open blik en lichtgrijs of een nude tint doet je jaren jonger lijken.
 
Finishing touch: de blush
Een blush is erg handig om je gezicht zogezegd te shapen. Het maakt je bolle hamsterwangen smaller en het staat gezond, zo?n rozig kleurtje. Zeker als je wat ouder wordt is het belangrijk om je blush niet te vergeten, want het lift de boel ook gelijk. En dat is wat je wilt als alles al begint te hangen... Kies voor een perzikachtige kleur in plaats van een knalroze, anders lijk je net op een barbiepop!
 
Welke make-uptips ga jij zeker gebruiken?