Stylingtips voor brede schouders

Mode & trends door Xandra
Of het nou een natuurlijk verschijnsel, een erfstuk of resultaat is van fervent sporten in je groeiperiode, brede schouders zijn vervelend. Daarom geeft Ze.nl de beste tips om die brede bovenkant te verbergen.
 
In dat chique strapless jurkje zie je eruit als een lompe rugbyspeelster, dat shirtje met die pofmouwtjes laten jouw hoofd bijna verdwijnen en een vintage jas met schoudervulling is al helemaal geen optie. Geloof me, ik weet hoe dat voelt. Vroeger bevond ik me urenlang in het zwembad - het liefst samen met een waterpolobal - en nu ondervind ik de gevolgen daarvan. Ik heb brede schouders en die verberg ik het liefst zoveel mogelijk, door bijvoorbeeld mijn lange haar er overheen te gooien. Maar er zijn nog meer tips. En die deel ik natuurlijk graag met jullie.
 
Cameron Diaz en Madonna zijn ook breedgeschouderd
 
Kies voor de V
Een v-hals doet wonderen voor de breed geschouderden onder ons. De brede bovenkant breekt namelijk de lengte tussen de schouders waardoor ze smaller lijken. Kies bijvoorbeeld voor een wikkeljurk in een leuk printje of ga voor een basic T-shirtje met een v-hals. Let wel op de maat en zorg dat je niet een te grote variant kiest, dan kan de onderkant namelijk te veel naar buiten gaan staan en lijk je juist weer breder. Coltruien en hoge ronde halzen zijn een echte no go wanneer je brede schouders wilt verbergen.
 
Suit up!
Een blazer is het perfecte kledingstuk om jouw brede schouders mee te verbloemen. Let daarbij wel op de revers. Een te brede variant kan je bovenlichaam wat lomp doen lijken doordat het te grof wordt, maar een te smalle variant staat weer te veel in contrast met de bredere schouders. Om het beste resultaat te behalen kies je voor een blazer in een subtiele, neutrale kleur en draag je daar een opvallende tint of leuke print onder. Vind je een blazer te chic? Nergens voor nodig! Combineer hem met een T-shirt in plaats van een blouse en draag hem op een goede jeans: de perfecte casual look. 
 

Accessoires
Net als de v-hals, zorgen ook accessoires als kettingen of shawls ervoor dat de brede schouderlijn doorbroken wordt. Ook een blouse met opvallende knopen heeft dat effect. De aandacht gaat dan naar die accessoire toe, in plaats van naar de breedte van jouw schouders. En het grote voordeel aan accessoires is dat het een relatief goedkope oplossing is. Leuke kettingen en shawls heb je al voor een paar euro en dat geldt ook voor hippe knopen. Koop dus een simpel blouseje en zet daar nieuwe knopen op. Of beter nog, laat een handig familielid - mama, oma, tante? - het voor je doen!
 
Don’ts 
Natuurlijk zijn er ook dingen die je vooral niet moet doen als je die brede schouderpartij wilt verbergen. Draag bijvoorbeeld geen spaghettibandjes. Doordat ze zo klein en subtiel zijn, lijken jouw schouders des te breder. Hoe breder het bandje, hoe smaller jouw schouders. Dat geldt uiteraard ook voor schoudervullingen: niet doen. En ken je die trend waarbij designers leuke kraaltjes, studs of kettingen op de schouders van hun kleding plaatsen? Ook dit is geen goed idee wanneer je brede schouders hebt. Het accentueert de boel alleen maar.
 
Ook aan de onderkant kun je het een en ander aanpassen om brede schouders te verbloemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ietwat wijd uitlopende broek of een rokje met a-lijn. Deze kledingstukken zorgen voor volume aan de onderkant, waardoor de bovenkant er - inderdaad - smaller uitziet. Dit geldt uiteraard ook voor jurkjes en lange jassen, een jurkje met de populaire peplum doet wonderen. Vermijd kokerrokken, leggings en smalle pijpen en je zult het verschil zien.
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.