5 dingen die je niet moet doen als het uit is

Relaties door Laura_S
Wat doe je als je gedumpt bent en je de wanhoop nabij bent? Juist, allemaal domme dingen! Het wordt er alleen maar erger op op die manier. Deze 5 dingen moet je absoluut niet doen als het uit is!

Facebook stalken

Hem fysiek stalken doe je natuurlijk sowieso niet - lees: hem huilend achtervolgen -, daar ben je slim genoeg voor. Maar hem stalken op social media is wel erg verleidelijk. Dus blokkeer hem op alle sites, ook zijn vrienden en familie! Want misschien kun je je overdag wel inhouden, maar na een wijntje of drie probeer je vast weer contact te zoeken... Daarbij hoef je ook niet te zien met wie hij aan het daten is, daar word je alleen maar ongelukkig van. Dus move on!


 
Contact houden

Dit is een lastige: moet je je ex bellen op z?n verjaardag of niet? Als jullie goed uit elkaar gegaan zijn en er geen ernstige dingen zijn gebeurd tijdens de relatie, dan kun je hem best bellen. Als hij zich als een eikel heeft gedragen en hij heeft je dingen geflikt die echt niet door de beugel kunnen: hou hem op afstand. Hij is jouw tijd niet waard!

Verhalen rondbazuinen
Ga niet aan iedereen je verhaal ophangen over hoe zielig jij bent en wat voor een lul hij wel niet is. Niemand wil dit horen? Schrijf het daarom in dagboeken of vertel het aan echt goede vrienden. Hoe langer je je eigen verhaal aan mensen wil slijten en sympathie op wil wekken, hoe langer het waarschijnlijk duurt voordat je verder kunt met je leven. Wraak is ook een absolute no go! Keep it classy?Twitteren over je emoties

In het verlengde van het vorige: als je wil dat niet alleen je ex een hekel aan je krijgt, maar ook de rest van je 500 vrienden, dan moet je vooral al je persoonlijk leed all over Twitter en/of Facebook zetten. Echt helemaal niemand zit daarop te wachten, mensen gaan je alleen maar een zielig geval vinden. Denk er maar eens over na: wanneer iemand uit jouw vriendenlijst dit doet, scroll jij ook zo voorbij die updates. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Seks met je ex
Op lange termijn is seks met je ex echt een slecht idee. Voor een keertje lijkt het leuk, maar door die no strings attached-houding verliezen jullie respect voor elkaar. En daarbij komt natuurlijk nog: het is complete tijdverspilling! Waarom zou je met je ex in bed gaan liggen als je uit kan gaan met allemaal nieuwe, heerlijke potentiële lovers? Misschien had je allang een leukere man ontmoet, in die tijd die je aan je ex verspild hebt. Dus ga er gewoon lekker uit en herontdek de wereld die flirten heet!

Welke domme dingen heb jij weleens gedaan toen je relatie over was?

Lees ook de vorige edities van de 5!