De grootste don'ts als je een nieuwe relatie hebt

Relaties door Marleen_S
Gij zult niet het bed induiken met een andere vent dan uw eigen vriend. Dat weet iedereen. Behalve jij, de used to be eeuwige single die net een nieuwe relatie heeft. Geen nood, wij vertellen je de grootste relatie-don'ts!

 
Na jaren als vrijwillige single (nee echt, je hebt alleen de laatste paar maanden gedacht dat je forever alone zou sterven) op deze aarde te hebben rondgelopen, ben je dan toch eindelijk De Ware tegengekomen. Je moeder was even bang dat ze je nooit meer naar het altaar zag lopen, maar met je nieuwe vlam gloort er hoop aan de horizon. Allemaal lief, leuk en aardig, maar deze keer wil je hem niet meteen afschrikken, zoals met de vorige 56 liefdeskandidaten het geval was. Zucht, hoe doe je het nou goed? Waar zou je zijn zonder Ze.nl, want wij geven je de grootste relatie-no go's!
 


Het beestje bij de naam noemen

Het gesprek der gesprekken: wat zijn jullie nou eigenlijk van elkaar? Na een paar weken om elkaar heen te hebben gedraaid, is het voor jou allang meer dan duidelijk. Voor jou geen ander meer, maar hoe zit dat eigenlijk met hem?
 
Hoe langzaam je ook van binnen doodgaat van onzekerheid, doe het in stilte. Push - ik herhaal - push het vooral niet. Mannen zijn jagers en als ze ergens niet van houden, is het om gelijk al aan de ketting te liggen. Of althans, de meesten. Laten we even lekker generaliseren en ervan uitgaan dat het gros van alle mannen hier een hekel heeft. Je zal hem eerder afschrikken door meteen het beestje bij de naam te willen noemen, dan dat je even wacht op het juiste moment. Zoals na een goede beurt in bed ofzo.
 
Mag ik al van je houden?
Na twee blikken met hem te hebben uitgewisseld, liep je hart gelijk over van liefde. Elke keer als je hem ziet, slik je de welbekende vier woorden met moeite in. Je houdt het niet lang meer vol. Wanneer het juiste moment is om hem de liefde te verklaren? Tja, dat is een lastige. Twee weken na de bekendmaking van jullie als setje is te snel, een jaar weer te lang. Als je het niet zeker weet, wacht dan tot hij de eerste move maakt. Als hij subtiele hints geeft over zijn sterke gevoelens en het voelt voor jou goed om het eruit te knallen, just do it. Sta niet meteen doodsangsten uit als hij niet direct ‘ik hou van je’ terugzegt. Mannen lopen al twee jaar op ons achter, dus hierbij heeft hij ook even de tijd nodig om het te verwerken.
 


Het zijn de kleine dingen die het doen

Over het algemeen is je nieuwe lover in alles jouw perfecte wederhelft. Alleen de manier hoe hij zijn eten wegwerkt, jakkes. En o ja, die stinkende bieradem die je ruikt als hij diep aan het snurken is. Net zoals zijn tic om elke bladzijde van de krant af te likken voor hij 'm omslaat. Zucht, is hij überhaupt wel de ware?
 
Probeer niet te vallen over elk klein dingetje dat je irriteert. Jij hebt ook zo je imperfectheden (ook al is dat soms misschien heel moeilijk te geloven, Mrs. perfect, maar echt). Het zijn de kleine dingen die het doen en dan met name de dingen waar je wél op bent gevallen. Zijn kuiltjes als hij lacht bijvoorbeeld. Richt je op het positieve en als het echt belangrijke dingen zijn waarin hij niet met je matcht (een kinderwens of de wereld rondreizen) dan pas moet er goed nagedacht worden. Tot die tijd: geniet!
 
Wees goud-, oké misschien zilver-, eerlijk
Een goede relatie maak of breek je door vanaf het begin eerlijk te zijn. Oké, over het aantal bedpartners mag je best een klein beetje liegen, maar een hardnekkige soa is wel handig om even te vermelden. Een eerlijke vrouw is aantrekkelijk, want het laat zien dat jij iemand bent waar je op kunt bouwen en die je kunt vertrouwen. Dat is waar een relatie uiteindelijk allemaal om draait, vertrouwen.
 


Eerlijk zullen we alles delen

Verdeel je tijd tussen je vriendinnen en je kersverse lover. Hoe leuk je hem ook vindt en hoe hard je ook niet zonder hem kunt, vergeet nooit de regel ‘chicks before dicks’. Vriendjes komen en gaan, maar je vriendinnen zullen er altijd voor je zijn. Vergeet dat nooit. Anders zit je (laten we hopen van niet) na de breuk én zonder vriendje én zonder vrienden om bij uit te huilen.
 
Het doet ook wonderen voor je relatie als je allebei je eigen ding blijft doen. Als je iedere dag op elkaars lip zit en niet meer iets kunt doen zonder elkaar, sta je al gauw bekend als Kleffie en Beffie. Je hebt elkaar uiteindelijk niks meer te vertellen en het leven wordt wel heel saai zo.
 
Vergelijkingsmateriaal
Tot slot de ex. Het klopt, hij heeft weinig te maken met je nieuwe geliefde, maar toch kan het fenomeen 'vergelijken' er langzaam bij je insluipen. Want ja, je ex luisterde veel beter naar je. En ja, ook al heeft hij je gedumpt voor die slettebak op zijn werk, hij was er altijd voor je. De gouden regel die je jezelf echt moet aanleren om teleurstelling te voorkomen: vergelijk nooit je nieuwe lover met je ex.
 
Hij is niet voor niets je ex. Het is niet eerlijk tegenover je nieuwe vriend om hem tegenover je ex te zetten. Hij kan er namelijk helemaal niks mee. Hij is zoals hij is en daar ben je nou juist ook voor gevallen. Laat het verleden echt achter je, hoe moeilijk het ook is, en focus je op de toekomst. Je wilde toch iets nieuws, iets beters? Dit is je kans!
 
Heb jij nog dé gouden tip om je nieuwe relatie helemaal goed te beginnen?