Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Hollywood hype: Ballet Barre Workout

Wie droomde er niet van als klein meisje: balletdanseres worden. Slechts voor enkelen is dit werkelijkheid geworden. Maar nu is er een nieuwe trend: The Ballet Barre Workout. Ook jij kunt hiermee aan de slag!
 
De work out
De Ballet Barre Workout is een combinatie van ballet, fitness en pilates. Deze dynamische work out zorgt er niet alleen voor dat je superfit wordt; het laat spieren zien waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Je kont wordt binnen no time bikiniproof en ook je heupen krijgen een flinke opknapbeurt. Klinkt dit je allemaal als muziek in je oren? Dan kun je direct aan de slag. Een professionele balletbarre (je weet wel, zo?n stok bevestigd aan een enorme spiegelwand) heb je niet nodig. Pak de dichtstbijzijnde stoel en ga aan de slag.
 
 
Oefening: Relevlé plié
Begin met je voeten in de beginpositie (hakken tegen elkaar, tenen iets naar buiten gedraaid). Zorg ervoor dat je benen recht zijn en je handen rustig op de rugleuning van je stoel rusten. Houd je rug recht en ga langzaam op de bal van je voeten staan (alsof je op je tenen staat). Buig vervolgens rustig je knieën, tot ongeveer halverwege de stoel en kom langzaam weer omhoog. Herhaal dit twintig keer. 
 
 
Oefening: Arabesque Attitude
Begin weer met je voeten in de beginpositie. Plaats je rechterhand op de stoel. Houd je borst recht en breng je linkerbeen omhoog in de arabesque positie. Steek je linkerarm vooruit met je handpalm naar beneden.  
 
Terwijl je je linkerbeen omhoog houdt, buig je je linkerknie opzij, en rijk je met je linkerarm boven je hoofd. Herhaal deze oefening twintig keer.
 
 
Oefening: Triceps Shaver
Voor deze oefening heb je twee kleine gewichtjes nodig. Bijvoorbeeld in iedere hand 1 kilo. Heb je geen gewichten in de buurt? Pak dan twee flesjes water. Ga rechtop staan in de beginpositie. Strek je armen recht langs je hoofd. Buig je ellenbogen naar de zijkanten en laat de gewichten rustig zakken langs je hoofd. Span je buikspieren aan en druk je voeten omhoog totdat je op de bal van je voeten staat. Herhaal twintig keer.
 
 
Nog niet helemaal overtuigd? Onder andere Victoria?s Secret-model Miranda Kerr, zangeres Madonna en actrice Natalie Portman zijn al fan. Dus wil jij er van de zomer bijlopen als een volleerd model of stijlvolle balletdanseres? Ga dan zeker aan de slag met deze workout. 
 
Voor meer inspirerende video?s, kijk op balletbarreworkout.com

Geschreven door: Agnes Nijholt
 
Fotocredits: Shape.com