Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Vroegâh: the good old days

Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger… 

… het liedje ‘In spin, de bocht gaat in, uit spuit, de bocht gaat uit’ zo’n 481 keer per dag zong?

… nadat je ontdekte dat je op je tenen kon lopen, je ook probeerde om op je hakken te lopen?

… altijd showtjes weggaf? Of het nou toneelstukjes waren of dansjes, beide natuurlijk perfect ingestudeerd met een groepje vriendinnetjes. Je stal de show!

… nachtmerries had? En ken je de manier nog waarop je om je mama of papa riep? Of zachtjes snikkend naar beneden liep, waar je ouders nog televisie zaten te kijken?

… vervolgens in de armen van je moeder weer in slaap dommelde? Ahhh…

… leefde voor de eerste zondagavond van de maand, waarop je ouders standaard frietjes gingen halen?

… je klasgenoten indeelde in hokjes, geselecteerd op uiterlijk? De enige twee categorieën waren ‘mooi’ en ‘lelijk’. En vooruit, voor sommige mensen had je ook nog ‘ertussenin’.

… bang was voor Zwarte Piet?

… moest inbellen, voordat je internet had? Kgggggttt prrrrsssskiiiieeeeehhhh aaaaaaahhh rrrrrrgggt skkkkkktidididiiiiiii prrrrrrrrtt

… iedere zaterdagavond weer hoopte dat Peter Jan Rens jouw slaapkamer binnen kwam springen tijdens Geef Nooit Op?

… wel twintig brieven hebt geschreven naar de Mini Playbackshow, omdat je zó graag eens in die show wilde komen? Al was het maar voor Bulletje. Of om erachter de komen wat er nou eigenlijk in die tunnel gebeurde (zie 2:35 in onderstaand filmpje)...


… de hamburger uit het Happy Meal-menu eigenlijk helemaal niet lekker vond, en ‘m daarom maar niet opat? Evenals de kleffe patatjes. Eigenlijk nam je dat vrolijke maaltijdje alleen voor het leuke cadeautje. En vooruit, de handige verpakking - want die kon je nog als tas gebruiken…

… altijd deed alsof je lang haar had, door een jas, trui of broek over je hoofd te trekken?

… dacht dat prinsessen al-tijd lang haar moesten hebben? Totdat je zus, tante of buurvrouw je eens op Sneeuwwitje wees…

… de duizendste aflevering van GTST eigenlijk niet mocht zien, omdat ‘ie veel te eng was? En je dit toch deed en dat Frits van Houten daarin werd vermoord, en dat je dat beeld nog wekenlang op je netvlies gebrand hebt zien staan?

Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...