Bind er een doekje om!

Haar door Redactie Ze.nl
Regen, wind en over enkele maanden zelfs sneeuw! Wanneer je krullend of kroeshaar hebt zal aankomend seizoen je haar geen goed doen. Toch kun je er voor zorgen dat je haar in perfecte conditie blijft.

Een simpele en leuke manier om dat te doen, is door het gebruik van hoofddoekjes. 
 

Het hoofddoekje als beschermende haarstijl
Haarstijlen met een hoofddoek vallen in de categorie ‘protective hair styles’. Het zijn haarstijlen die je haar beschermen tegen de lucht en je eigen kleding. Het belangrijkste principe hierbij is dat elke haarstijl die de haarpuntjes goed verbergt en je krullen niet laten schuren tegen je kleding, een protective hair style is. Naast het gebruik van doekjes kun je dus ook denken aan knotjes (bijvoorbeeld met behulp van een haardonut), weaves & vlechten en de hoge paardenstaart. Wil je een hoofddoek proberen? Probeer dan een van deze varianten.

1. De Turban

Dit is een hele populaire variant die ook bij heel veel celebrities is gezien. De Turban kun je op verschillende manieren binden, zodat het bijvoorbeeld op een haarband lijkt, maar je kunt er ook je hele haar mee bedekken.

De Turban

2. De Wrap

Met de wrap kun je heel goed variëren. Het is bij deze stijl belangrijk dat de hoofddoek je hele haar bedekt of alleen de voorkant ‘vrij’ laat. De wrap kun je ook gebruiken wanneer je je haar tijdens het slapen wilt beschermen.

De Wrap
 
3. De Bun

Afhankelijk van het formaat van je hoofddoek biedt ook de Bun veel variatiemogelijkheden. Je kunt met het doekje gewoon een knot achterin maken. Hou je er van om lekker op te vallen? Dan plaats je de knot lekker voorop! 


De Bun

Satijnen doek
Ga je aan de slag met een hoofddoek, dan is het raadzaam om gebruik te maken van satijnen hoofddoeken. Satijn is, in tegenstelling tot katoen, erg zacht voor je haar en zorgt er bovendien voor dat je haar voldoende vocht behoudt. En dat is een must voor iedereen met krullend of kroeshaar.
 
Gebruik jij de hoofdoek als protective hair style?
 

Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.