DIY: 3x mooie feestkapsels voor krullen

Haar door Redactie Ze.nl
Heerlijk hè, de gedachte dat het straks weer Kerst is. Maar wat doe je met je haar? Met kroes en krullend haar kun je veel kanten op. Daarom de 3 meest fashionable kapsels: voor het kerstdiner, kerstavond en natuurlijk Oud & Nieuw.

Het kerstdiner: Chic Updo
Tijdens een kerstdiner maak je indruk wanneer je je haar mooi hebt opgestoken. Onder vrouwen met natuurlijk kroeshaar zijn de haaraccessoires erg populair. Denk aan leuke strikjes, bloemetjes, doekjes of haarbandjes. Met deze accessoires maak je je updo net iets spannender. 
 
 
 
 1. Föhn na het wassen even je haar, zodat het iets steiler is. Maak eerst een pompadour door je haar voorin naar binnen op te rollen. Gebruik haarspelden - ook wel bekend als bobby pins - om je pompadour te bevestigen.
 2. Het achterste gedeelte van je haar verdeel je nu verticaal in tweeën. Maak daarvoor een mooie, rechte scheiding.
 3. Maak de ene helft van het haar vast en twist de andere helft van je haar van boven naar beneden. Stop de punten vervolgens weg en maak het vast met de bobby pins. 
 4. Doe nu precies hetzelfde met de andere helft van je haar.
 5. Gebruik een leuke haaraccessoire, zoals bloemen of een strik om de look af te maken.
Kerstavond: Bun It Up!
Knotjes kunnen altijd! Vooral omdat je het met verschillende haaraccessoires een andere uitstraling kunt geven. Dit maakt het kapsel geschikt voor vrijwel iedere gelegenheid. 
 
 1. Grijp al je haar bij elkaar en maak er een hoge staart in.
 2. Maak van het staartje een knot. Mocht je haar te kort zijn, dan kun je ook extensions gebruiken, zodat je een grotere knot krijgt. In dit artikel lees je hoe je dit met steile extensions doet. Hetzelfde kun je doen met krullend haar (koop dan uiteraard extensions waarvan de haarstructuur overeenkomt met jouw krullen).
 3. (-5) Gebruik nu een leuke haarband (of meerdere) om de haarstijl af te maken. Kies voor kerstavond voor leuke glitterhaarbanden bijvoorbeeld.
Nieuwjaarsparty: Flirty hairstyle
De shaved sides sloegen enkele jaren geleden in als een bom. Celebs zoals zangeressen Cassie en Rihanna werden er veelvuldig mee gespot. Inmiddels is de hype een beetje weggeëbd en is het juist veel mooier om een faux shaved side te creëren. Daarvoor draag je heel simpel, je haar aan één kant.
 
 1. Start met je losse krullen. Wil je nog mooiere gedefinieerde krullen? Doe dan eerst een twist-out. 
 2. Bepaal aan welke kant je je haar los wilt hebben en maak een scheiding aan de kant waar je de faux shaved side gaat maken. Twist je haar vervolgens vanaf de scheiding naar achteren
 3. Ben je klaar met de twist? Maak deze dan vast met bobby pins.
 4. Gebruik een goede olie, zoals Gleau Nourishing Oil, voor wat extra glans. Je kunt ook hier eventueel nog een leuke haaraccessoire gebruiken.
 
Welk kapsel vind jij het mooist?
 

Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.