3 x krullen zonder krultang

Haar door Redactie Ze.nl
Krullen maken in je haar? Dat zou je kunnen doen met een krultang, maar er bestaan ook genoeg veiligere manieren. Deze hebben hetzelfde effect, zonder dat je haar door de warmte van een tang wordt beschadigd.

Met een van deze drie opties, kom je er zeker wel!
 
1. De papillotten
Papillotten zijn in verschillende diktes en lengtes te verkrijgen bij de drogist en in Afro shops. Afhankelijk van het soort krullen dat je wilt hebben, gebruik je dikkere papillotten (grovere krullen) of smallere papillotten (kleinere krullen).

Zo ga je te werk: was eerst je haar met je favoriete shampoo en conditioner. Vervolgens smeer je moisturizer in je haar. Een goede moisturizer is shea butter. Pak vervolgens een plukje haar en smeer deze in met je favoriete haarolie. Daarna kun je de papillot in je haar rollen. Laat je haar aan de lucht drogen, ga rustig slapen en verwijder de volgende ochtend alle papillotten. Zo heb je prachtige krullen!

De papillotten kun je ook gebruiken wanneer je een weave, lacewig of extensions in je haar draagt.
 

2. Twist out
Voor meiden met kroes en krullend haar is de twist out het perfecte kapsel om je krullen mee te definiëren. De twist out is ook heel simpel te maken, al heb je er wel voldoende tijd voor nodig. Twists maak je door twee haarplukjes om elkaar heen te draaien. Een prachtig resultaat krijg je wanneer je de twists op nat haar maakt. Voorzie na het indraaien, je haar van een voedende haarolie. Slaap een nachtje met je twists en draai ze de volgende ochtend los. Dit doe je door ze in de tegengestelde richting terug te draaien. Je hebt nu een prachtige bos vol met krullen! 
 

3. Bantoe knotjes
De bantoe knot is een ?gedraaide? knot die ervoor zorgt dat jij in een paar uur tijd prachtige krullen krijgt. De knotjes zijn geschikt voor elk haartype - kort, lang, kroes, relaxed, weave, twists. Maar hoe maak je ze?  

Je kunt de bantoe knotjes maken met droog haar of pas gewassen haar. Pak een plukje haar en verdeel deze in tweeën. Twist de plukjes om elkaar heen tot aan de puntjes. Draai de twist die je hebt gemaakt om zichzelf totdat je een knotje hebt. Als het niet blijft zitten, kun je gebruik maken van een haarpin of elastiekje. Doe hetzelfde met de rest van je haar. Nu heb je een hoofd vol kleine knotjes. Laat ze een aantal uren zitten. Om de krullen te krijgen haal je de knotjes uit je haar en draai je de twist weer terug. Voilà! Prachtige krullen!
 

Op welke manier(en) maak jij krullen in je haar zonder een hittebron te gebruiken?

Fotocredits: Pinterest

Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.