Waarom we helemaal klaar zijn met de knotjesman

Mode & trends door Elsemieke

Dromerige ogen, een woeste stoppelbaard en het onvermijdelijke knotje: de hipsterman kom je de laatste tijd op elke hoek van de straat tegen. Ho, stop! De man met bun lijkt zelfs nog langer haar te hebben dan de meeste chicks. 
 
Échte mannen hebben een knotje op hun hoofd, want dat is eigenlijk nog steeds heel hip. Zogenaamd nonchalant steken er nog een paar plukjes uit, die vervolgens nonchalant in zijn gezicht vallen. De man bun laat nog steeds de leidingen van veel vrouwen spontaan overlopen. Tja… waarom eigenlijk? Als het aan ons ligt mag het weleens afgelopen zijn met deze hype, en dit is waarom!
 

Alleen voor vrouwen
Wanneer we een lange dag in de studiebanken of op kantoor hebben binden we graag onze lokken bijeen in een makkelijk knotje. Hoe irritant is het dan dat je mannelijke collega's voor diezelfde casual look gaan? Feit blijft dat een bun oorspronkelijk bedoeld is voor vrouwen en dat moet ook zo blijven. Wij gaan toch ook niet plots onze wapperende manen millimeteren?! Oke, uitzonderingen daar gelaten...

Oude trend

Het is een tijd van komen en gaan wanneer het op trends aankomt, zo ook met het mannenknotje. Inmiddels is het alweer jaren geleden dat we de eerste durfals met bijeengebonden lange haren spotten, dus het wordt weleens tijd dat deze trend pas op de plaats maakt. Ook lopen er tegenwoordig zoveel kerels rond met dit kapsel, origineel is het dus absoluut niet meer. 

IJdeltuitje

Mannen die meegaan met de knotjeshype zijn echte ijdeltuiten. Hij is meer met zijn spiegelbeeld bezig dan dat hij aandacht heeft voor jou. Knotjesmannen zijn kerels die nog langer voor de spiegel staan dan jijzelf, net zolang totdat elk plukje en haartje precies op de juiste plek zit. Wanneer jouw lover over zo'n langharig kapsel beschikt kan je maar beter zorgen dat je je wekker een uur eerder zet, de badkamer is dan all yours. 
 


Bron
 
Onverzorgde look
Oke, we vinden het dus niet prettig als onze boyfriend uren voor de spiegel staat voordat hij de deur uit gaat, maar een onverzorgde look is ook weer niet nodig. We komen graag voor de dag met een knappe vent aan onze zijde en in dat beeld past de hipstervent niet meer. Dus, mannen: knot uit, haren los en een bezoekje aan de kapper: thén we'll talk again!

Verstrikt raken

Heb je een lekkere vent aan de haak geslagen met een wilde haardos dan kan dat tot ingewikkelde situaties leiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verstrikt raken in zijn lange kapsel tijdens een hete vrijpartij? In the heat of the moment zit je er echt niet op te wachten dat jouw lange haren in zijn losse knot blijven hangen. En wil je daarna lekker samen lepeltje lepeltje in slaap vallen, schreeuwt hij het uit omdat jij bovenop zijn haar ligt. Irritant!

Wat vindt jij van de knotjestrend bij mannen?