Opvallende haarstijlen: de Afro

Haar door Redactie Ze.nl
Het was één van de opvallendste kenmerken van The Jackson 5: de grote, ronde afro?s. De broertjes zorgden voor een ware trend. Maar wie dacht dat afro?s nog steeds ?zo jaren ?70? zijn, heeft het mis. Afro?s zijn weer helemaal in!

Groot & rond

Het wondertool van dit kapsel: de Afro Kam. Je hebt ze vast weleens gezien en je herkent ze door hun wijde en langere tanden. Daarnaast is dit de enige kamsoort geweest die vroeger als haaraccessoire in de afro werd gestoken. Met de kam wordt je hele haar vanaf de wortel tot de punten omhoog gekamd, zodat de krullen worden uitgerekt. Binnen no time heb je een prachtige ronde ?Fro!


Teeny Weeny Afro

Solange Knowles zette in 2009 de trend toen zij al haar haar af liet scheren en haar weaves en extensions gedag zwaaide. De Teeny Weeny Afro kenmerkt zich door de korte krulletjes. Om dit simpele kapsel wat meer flair te geven, laten veel dames hun haar voorzien van een kleurtje.


Fro? hawks

De fro' hawk is simpel gezegd de afro-versie van de populaire mohawk. Van dit kapsel bestaan er tientallen verschillende variaties. Sommigen scheren de zijkanten van hun haar, anderen creëren de mohawk met behulp van french braids of door het haar vast te maken met spelden.


Verzorg je afro!

Ga jij dit najaar voor de perfecte afro? Dan heb je zeker iets aan deze Gouden Afro Tips:

  • Krullend haar wordt over het algemeen snel droog. Ga dus op zoek naar een goede dagelijkse moisturizer voor jouw haar.
  • Masseer jojoba olie (te koop bij de drogist) in je haar na het moisturizen. De olie zorgt ervoor dat de moisturizer langer in je haar blijft.
  • Maak vlechten of twists (een pluk haar in tweeën verdelen en om elkaar heen draaien) voor het slapengaan. De volgende ochtend maak je ze weer los. Zo krimpen je krullen niet in en blijft je haarstijl mooi.
Welke afro haarstijl vind jij het mooiste en zou je wel eens willen uitproberen?

Fotocredits: PinterestIedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.