5 redenen om naar de Algarve te gaan

Reizen door Redactie Ze.nl
Je hebt een jaar lang keihard geknald op de kantoorvloer en dus is het de hoogste tijd voor een welverdiende vakantie. Maar waar moet je nou heen? Ga je voor rust of ga je voor entertainment? Het maakt niet uit: ga naar de Algarve!
 
Prachtige natuur
Reden nummer 1 voor een retourtje Algarve: de prachtige, weidse natuur. En dan bedoelen we niet de boulevard van Albufeira. Voor een paar mooie panoramakiekjes ben je in de Algarve aan het juiste adres. Hoge kliffen, lange zandstranden en mooie natuurgebieden. Ooit interesseerde dit je geen bal en ging je alleen op vakantie om met je Breezer los te gaan in de Hollandse kroeg ‘Het Barretje’, tegenwoordig geniet jij van rustige natuurgebieden. Je wordt volwassen, ai… Lijkt het je ook fijn om in zo’n mooie, rustige omgeving te overnachten? Kies dan een mooie accommodatie bij Eliza was here uit. Zo logeerde hoofdredactriZe Karin onlangs in Quinta do Mel. Ontbijten met uitzicht over prachtige heuvels. Wat wil je nog meer? Benieuwd naar de andere accommodaties van Eliza in de Algarve? Een overzicht vind je hier.
 

Genoeg te doen
Maar naast mooie natuur en afgelegen gebieden is er natuurlijk ook genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het toeristische Albufeira of Vilamoura Marina, wat ook wel Klein Monaco wordt genoemd. Ga fietsen, roadtrippen, picknicken op het strand, bezoek de zuidelijke kaap van de Algarve: het einde van de wereld, boek een excursie naar de grotten van de Algarve, ga duiken, met dolfijnen zwemmen, surfen en wat al niet meer. Genoeg te doen dus, toch? Binnenkort bespreken we dan ook enkele must do’s in de Algarve.

Fijne temperatuur
Portugal betekent zon en hoge temperaturen! Het mediterrane klimaat voelt milder en aangenamer door de Atlantische Oceaan, dit zorgt er hoog zomer voor dat ook dan de temperatuur nog redelijk behapbaar is. Bovendien is de zon een garantie. Zelf ben ik in februari en maart in de Algarve geweest en zelfs toen was het er al lekker vertoeven. Het zonnetje straalde en in maart kun je al in je zomerjurkje rondlopen. Hoe fijn! In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur zo’n 27 graden.
 

Mediterraans eten
Hou je van vis? Dan zit je hier goed. Overal zie je namelijk verse vis in de supermarkt liggen, heerlijk! Kijk er niet raar van op als je gewoon een dikke inktvis in de vriezer voor je neus ziet liggen. Eenmaal verwerkt in een salade is-ie zo eng niet meer en smaakt het heerlijk. Op elke hoek van de straat kun je genieten van een heerlijke tapas en wat dacht je van Portugese wijn? Mmm…! Oh en wist je dat de sinaasappelen in Portugal véél lekkerder zijn dan bij ons? Versgepeste sinaasappelsap is dan een hele fijne start van je dag.

Vriendelijke mensen
Mijn ervaringen in Portugal en met name de Algarve, is dat de mensen er ontzettend vriendelijk, relaxed en gastvrij zijn. Niet geheel onbelangrijk, want de keren dat ik als toerist ben opgelicht en behandeld werd alsof ik een lastpost was, staan me nog helder voor de geest. Vooral bij Quinta do Mel was de eigenaar heel vriendelijk en nam hij alle tijd om alles uit te leggen. Hetzelfde geldt voor het andere personeel dat ons hielp. Maar ook de medewerkers in restaurants, barretjes en supermarkten waren erg vriendelijk. Maakt je vakantie extra leuk!
 

Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here
 
Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!
 
Krijg jij ook spontaan zin om een vakantie te boeken? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.