De 5 mooiste routes voor een wereldreis

Reizen door Juliët

Altijd al gedroomd van een echte wereldreis? Spannend, maar vooral een reis die je nooit meer zal vergeten. Niemand pakt deze ervaring meer van je af. Om je wat tips mee te geven, hebben we de mooiste routes op een rijtje gezet. We’re going on a trip!

Inhoudsopgave
- Route: ​​Verschillende culturen
- Route: Alles zien
- Route: Bucketlist
- Route: Bijna alle continenten 
- Route: Wereldreis en stedentrip

Zo lang als je maar wilt

Een wereldreis valt waarschijnlijk niet te vergelijken met andere vakanties die je ooit hebt meegemaakt. Of je nu twee maanden, vier maanden of één jaar gaat. Je kan de reis zo lang en zo duur maken als je wilt. Er zijn zoveel waanzinnige bestemmingen verspreid over de wereld en die moet je een keer bezocht hebben. Kijk welke route het beste bij je past, want alles in één keer willen zien is vaak onmogelijk. De tofste routes gaan we even doornemen.

1. Wereldreis-route langs verschillende culturen
Thailand > Indonesië > Dubai > Italië > Peru > Chili

Thailand

Als je deze route gaat maken, dan kom je echt in hele verschillende culturen terecht. Je eerste cultuurshock begint waarschijnlijk al in Thailand. Je ziet zoveel mensen en voertuigen. Dit klinkt hectisch, maar Thailand is een land met een eeuwenoude geschiedenis, bountyeilanden en prachtige natuur. Een heel cultureel land met gigantische tempels.

Indonesië

Na Thailand komt Indonesië. Een van de grootste landen ter wereld en bestaat uit duizenden eilanden. De ene dag kan je dwars door de jungle wandelen en de andere dag beklim je een vulkaan. Toe aan een dagje chillen? Dat kan op de kilometers lange stranden. Indonesië is niet een land dat je in drie weken kan bezoeken. Bedenk voor de reis alvast welke plekken je sowieso wilt gaan bezoeken.

Dubai

Big, bigger, biggest! We hebben het over Dubai. Een vakantiebestemming met warme temperaturen. Je kijkt je ogen uit, want je gaat veel luxe tegenkomen. Je komt de meest bizarre dingen tegen, zoals het hoogste gebouw ter wereld, maar ook de grootste fontein en winkelcentrum ter wereld. In Dubai is het nooit koud, je hebt altijd te maken met hoge temperaturen.

Italië

Het land van de Romeinse cultuur: dan hebben we het natuurlijk over Italië. Ook kun je hier heerlijk genieten van grote meren en een lekker ijsje. Er zijn veel Romeinse restanten te vinden, zoals het Colloseum of het Pantheon. Daarnaast is het een land met veel kunst en kan je in de grote steden goed shoppen. Over het algemeen is het er lekker weer en dat is wel fijn tijdens een reis. In Italië zijn ook veel middeleeuwse dorpen te vinden. En niet te vergeten de stijle kliffen en kleurrijke huisjes aan de Amalfikust.

Peru

Op naar Zuid-Amerika! Peru is het land met een van de hoogste bergketens ter wereld. Je kent dit gigantische regenwoud vast wel: we hebben het natuurlijk over de Amazone. In Peru is een groot deel van de Amazone nog goed bewaard gebleven en dus niet verwoest. Echt een vakantie waar je je buggetlistlijstje bij kan pakken. Paragliden, raften of door de woestijn scheuren met een buggy. Let’s go!

Chili

Chili con Carne? Nee Chili, het land van de chilipeper. Een heel divers land in het zuiden van Latijn-Amerika. Een plek waar heel veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Van hoge bergtoppen tot een woestijn. Aan de ene kant van het land ligt de Grote Oceaan en aan de andere kant vind je het Andesgebergte en Patagonië.

Route

  • Amsterdam (vliegen)
  • Bangkok (over land)
  • Bali (vliegen)
  • Dubai (vliegen)
  • Rome (vliegen)
  • Lima (over land)
  • Santiago De Chile (vliegen)
  • Amsterdam 
@montanadarby This sound. These clips 🎶🍯 #thailand #travelling #backpacking #budgettravel #solotravel ♬ Sweet Disposition FeelingBlew - Feelingblew

2. Wereldreis-route voor wie alles wil zien
Nieuw-Zeeland > Australië > Cookeilanden > Amerika

Nieuw-Zeeland

Bij deze route kom je op de meest verschillende plekken, waardoor die heel geschikt is voor mensen die echt alles willen zien. We beginnen bij Nieuw-Zeeland. Waarom hoort Nieuw-Zeeland nou op jouw bucketlist? Het is een land waar je veel vulkanen, geisers en fjorden kan vinden. Een heel divers natuurgebied die veel indruk op je maakt. Hoe leuk is het om een auto te huren en optimaal te genieten van de omgeving? Als je ook nog eens houdt van wildlife dan ben je hier op het juiste adres. Dolfijnen, walvissen en kiwi’s zijn er namelijk te spotten.

Australië

Vanaf Nieuw-Zeeland is het nog een kleine vier uur vliegen naar deze verre reisbestemming. Het is zeker de moeite waard. Australië is het land van de kangeroes en van het programma Love is in the Air met Robbert ten Brink. Ben jij bekend met de Outback? Dit is de rimboe in het binnenland. Er zijn vaak maar een paar geasfalteerde wegen aanwezig. In het oosten sta je in het bruisende Sydney en in het zuiden kom je tot rust op een van de surfstranden. Echt een contrast.

De Cook Eilanden

De Cook Eilanden zijn 15 kleine eilanden in de buurt van Nieuw-Zeeland. Vooral een hele tropische bestemming. Een van de grootste en meest bezochte eilanden is Rarotonga. Je kan het vergelijken met Hawaï. De stranden worden omringd door azuurblauw water en je wordt heel warm ontvangen door de eilandbewoners. Chill modus on!

Amerika

Amerika is een super populaire bestemming voor het maken van roadtrips. Dit komt door de indrukwekkende landschappen. Cruisen in het zonnige Florida of een roadtrip maken langs route 66. Huur gelijk een auto, want dan kom je op de beste plekken. Langs de Amerikaanse kustlijn kan je je surf skills testen. Je hoeft hier ook niet bang te zijn om te verhongeren. Donuts, wafels of gebakken eieren? En dan hebben we het alleen nog maar over het ontbijt.

Route

  • Amsterdam (vliegen)
  • Singapore (vliegen
  • Christchurch (over land)
  • Auckland (vliegen)
  • Brisbane (over land)
  • Sydney (vliegen)
  • Cook Eiland (vliegen)
  • San Francisco (over land)
  • Amsterdam 
@cam_snaps New Zealand is a dream #travel #nz ♬ original sound - YikesXedits

3. Een route vol bucketlist bestemmingen
Japan > China > Australië > Nieuw- Zeeland >Hawaii > New York

Japan

Nu komen we bij de echte bucketlist-bestemmingen. Voor het eerste land reizen we naar Azië. Sushi liefhebbers moeten zeker naar Japan reizen. De plek waar sushi oorspronkelijk vandaan komt. Japan wordt steeds populairder als bucketlist bestemming. Veel toeristen trekken naar Tokyo, Kyoto of Osaka. In het land is er een duidelijk contrast te zien tussen eeuwenoude tradities en de hypermoderne steden. In Japan zijn vele tempels te vinden en ze zijn ook nog eens prachtig versierd. Wist je dat Japan ook een strandbestemming is? Deze zijn bij de zuidelijke eilanden te vinden.

China

China is het land met de mega wolkenkrabbers en de dorpjes met de oude lampionnen. Een heel cultureel land waar je vanuit Beijing zo een van de zeven wonderen kan bekijken: De Chinese muur. Dwars door de bergen heen. Verder zijn de tempels ook erg bekend. In China kan je gegarandeerd een cultuurshock ervaren, want het land is niet te vergelijken met een ander land. Veel mensen vergeten dat het land ook nog eens een prachtig landschap heeft.

Australië

Australië hadden we natuurlijk al eerder besproken, toch blijft het land nog een paar keer terugkomen. Het land is groot genoeg om maanden doorheen te trekken en toch steeds iets nieuws te ontdekken. Naast de kangoeroes kom je ook koalaberen, slangen en vogelbekdieren tegen. Steden die toeristen erg aantrekken zijn Sydney, Melbourne en Perth. Australië is zó groot dat er veel verschillende klimaten aanwezig zijn. Vergeet dus niet allerlei soorten kleding mee te nemen.

Nieuw-Zeeland

Ook Nieuw-Zeeland hebben we al eerder besproken. Naast de vulkanen en fjorden heeft het land nog meer te bieden.  Wist je bijvoorbeeld dat Nieuw-Zeeland meer schapen telt dan mensen? Het gaat om maar liefst 40 miljoen schapen. Verder is het land mega geschikt voor natuurliefhebbers, maar ook voor mensen die houden van een actieve vakantie. Nieuw-Zeeland is geen goedkope bestemming, maar het is wel echt je geld waard. De inwoners zijn er heel vriendelijk en er is weinig criminaliteit.

Hawaii

Een groep eilanden in het midden van de Stille Oceaan. Heb je al eens aan Hawaii gedacht? Veel mensen denken meteen aan de eilanden met de Hula meisjes en bebloemde kleding. Maar wist je bijvoorbeeld dat je op Hawaii veel vulkanen kunt bezoeken? Een aanrader zijn de vulkanen van Big Island, want daar kan je lava de zee in zien stromen. Bij Oahu heb je meters hoge golven, dus surfers: pak je surfbord er maar bij. Hawaii heeft ook een prachtige onderwaterwereld en je kan er dan ook dieren als walvissen spotten. Als je optimaal wilt genieten van alle eilanden, kan je het beste gaan eilandhoppen.

New York

Als je 24 uur lang optimaal wilt genieten, dan kan je het beste naar New York gaan. Overdag kan je van de ene bezienswaardigheid naar de ander hoppen met de welbekende gele taxi en ’s avonds kan dan de echte party beginnen. Shopaholics kunnen hier met hun creditcard zwaaien, want New York wordt niet voor niets The Fashion Capital of the World genoemd. Naast het winkelen zijn er nog talloze andere activiteiten die je kan doen. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld ook om een helikoptervlucht te maken om het Vrijheidsbeeld goed te bekijken. Ook The Empire State Building, Brooklyn Bridge of Central park zijn plekken die je een keer bezocht moet hebben.

Route

  • Amsterdam (vliegen)
  • Tokyo (vliegen)
  • Hong Kong (vliegen)
  • Brisbane (over land)
  • Melbourne (vliegen)
  • Christchurch (over land)
  • Auckland (vliegen)
  • Honolulu (vliegen)
  • New York (vliegen)
  • Amsterdam 
@traveler___bucketlist Probably you need more than 3 days to visit New York, should we do a part 2? 🇺🇸🗽 #newyork #nyc #travel #travelusa #america ♬ golden hour - JVKE

4. Een route langs bijna alle continenten
Zuid-Afrika > Thailand > Singapore > Australië > Chili > Argentinië

Zuid-Afrika

Als je alle continenten een keertje gezien wilt hebben, dan moet je zeker deze route pakken. We beginnen in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika hebben ze een mix van verschillende culturen en dat zorgt ervoor dat je je heel snel warm thuis kan voelen. Altijd al eens wilde dieren willen spotten in de natuur? De kans is groot dat je een olifant, buffel of het luipaard kan spotten.

Als je Kaapstad bezoekt, kan je een van deze zeven wereldwonderen niet missen. We hebben het over de Tafelberg. De hele stad werd rond deze indrukwekkende berg gebouwd. Zuid-Afrika heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug en dat maakt het een geschikte bestemming voor cultuurliefhebbers.

Thailand

Ook nu nemen we Thailand weer mee in de route. In Thailand kom je in een hele andere wereld terecht als het gaat om eten. Curries, kleefrijst en exotisch fruit. Overal staan gloeiendhete wokpannen klaar om binnen een paar minuten heerlijke gerechten op tafel te toveren. Het voordeel is ook nog dat het extra goedkoop is, want voor een maaltijd betaal je tussen de vijf en tien euro. Thailand staat verder enorm bekend om de boeddhistische tempels op iedere straathoek. Wist je dat ongeveer 95% van de inwoners Boeddhist is?

Singapore

Als je van een bestemming houdt met veel bezienswaardigheden, dan moet je naar Singapore gaan. Daar zijn de meest spectaculaire lichtshows en moderne wolkenkrabbers te vinden. Singapore behoort tot de rijkste landen ter wereld en dat kun je aan van alles merken. Er zijn veel luxe hotels en de stad wordt goed onderhouden. Daarnaast is het ook nog een van de groenste landen ter wereld. Een leuk feitje is dat Singapore maar liefst uit 63 eilanden bestaat.

Australië en Chili

Waar Australië bekend staat om de woestijnen en “rode” bergen, staat Chili weer bekend om de enorme landschappen en zijn wijnen. Twee totaal verschillende landen, maar hebben beiden wel veel te bieden.

@leataho Meilleure decision de ma vie 🇦🇺🤍 #australia #australie #pvtaustralie #travel #travelaustralia ##voyage #roadtrip ♬ Still Don't Know My Name - Labrinth
@grapecandy4 Not me changing the audio and video style for the 1000th time #viral #fyp #country #chile #chile🇨🇱 #travel #trip #beauty #culture ♬ original sound - zulayha

Argentinië

Het land van de tango, de gaucho’s (inwoners) en natuurlijk waar koningin Maxima geboren is: Argentinië. De indrukwekkende landschappen zijn voor de meeste reizigers dé reden om dit land toe te voegen aan hun lijstje. Argentinië heeft nog veel meer te bieden, denk bijvoorbeeld aan de Argentijnse keuken. In Argentinië eten ze vooral veel vleesgerechten. Denk aan gegrild vlees (asado) en de Argentijnse BBQ (parilla). In Argentinië vind je veel wilde dieren als zeeleeuwen en poema’s en zijn er in de natuur veel gletsjers te vinden. Verder is muziek en dans ook erg bekend in dit land. Het is een heel divers land en ligt tussen het Andesgeberte en de Atlantische oceaan.

Route

  • Amsterdam (vliegen)
  • Johannesburg (over land)
  • Kaapstad (vliegen)
  • Bangkok (over land)
  • Singapore (vliegen)
  • Perth (over land)
  • Darwin (vliegen) 
  • Brisbane (over land)
  • Sydney (vliegen)
  • Santiago De Chille (over land)
  • Buenos Aires (vliegen)
  • Amsterdam

5. Wereldreis en stedentrip
Dubai > Argentinië > Amerika

Enorme wolkenkrabbers in Dubai, het Andesgebergte in Argentinië en het vrijheidsbeeld in Amerika. Ook in deze landen en stad valt zoveel te beleven. Je weet soms gewoon niet meer waar je moet kijken. Je kijkt in ieder geval je ogen uit.

Route

  • Amsterdam (vliegen)
  • Dubai (vliegen)
  • Sydney (over land)
  • Cairns (vliegen)
  • Los Angeles (vliegen)
  • Amsterdam (vliegen)
@andre_larsen Help me find Tom cruise #fyp #drone #dubai #mom ♬ Mission Impossible (Main Theme) - Favorite Movie Songs

 

@theallyarcher Argentina truly has so much to offer! 😍🇦🇷 Which of these places would you want to visit first? #travelitinerary #traveltiktoks #argentinatravel #southamericatravel #seetheworld ♬ Heat Waves - Glass Animals

 

@bethwatton98 USA✈️ #americatravel #usatravel #traveltiktok #nycbig🍎 #brooklynbridge ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) - Kate Bush