Wat je favoriete bloemen over je zeggen

Psyche & spiritualiteit door Fleur
Gek op bloemen? En terecht! Ze toveren je huis in één keer om tot iets vrolijks. Maar wist je dat je favoriete bloemen iets over jou als persoon zeggen? Of je nu van een tulp of een madelief houdt, het betekent iets.

Je staat het liefst iedere week in een bloemenwinkel om weer een mooi bosje bloemen in huis te halen. Tulpen, rozen, hortensia's, gerbera's: je bent er weg van. Maar er kan er maar één je lievelingsbloem zijn. En dat zegt meteen ook wat over hoe je in elkaar steekt. Ben je vooral lief, of bijt je goed van je af in bepaalde situaties? Hou je van eenvoud, of juist van drukte? Je lievelingsbloem vertelt het je!
 
Tulpen
Wat zijn dat ook alweer? Ovale bloemen die groeien in de vaas en verkrijgbaar zijn in miljoenen kleuren. O ja, en we staan er gelukkig niet in de rest van de wereld om bekend. Dat je dus nog vráágt wat een tulp is; die kent écht iedereen!
En wat zeggen ze? Zoals we al zeiden: een tulp kent iedereen. Je bent dus populair, en dat is ook weer niet voor niets: je doet precies waar je zelf zin in hebt en gaat alle kanten op. Sommigen noemen je misschien een ongeleid projectiel, jij noemt jezelf hoogstens ‘eigenwijs’. En juist het feit dat je altijd ongestoord je gang gaat, waarderen de meesten aan je. Never a dull moment met jou!
 
Rozen
Wat zijn dat ook alweer? De bloemen van de liefde, hét cadeau dat vrijwel altijd kan: rozen. Die bloemen waarvan de bladeren in elkaar gevouwen lijken. Prachtig, als je je niet snijdt aan de doornen op de steel. 
En wat zeggen ze? Houd je van rozen, dan is één ding heel duidelijk: je bent een romanticus in hart en nieren. Je viert de liefde graag the old way: met een heerlijk diner voor twee, wat kaarsen op tafel en een bos rozen ernaast. Je bent ook net zo elegant als de roos eruitziet, al moeten mensen niet vergeten dat je ook grenzen hebt: pakken ze je een keer verkeerd aan, dan zullen ze het merken ook.
 
Gerbera's
Wat zijn dat ook alweer? Bloemen die je zowat op elke vrolijke poster aantreft. Met hun tientallen, uitgestrekte blaadjes, hun heldere kleuren en grote, ronde knop, zijn ze favoriet in menig huiskamer, en dus niet alleen in de vaas. In een fotolijst en op canvas doen de bloemen het ook héél goed.
En wat zeggen ze? Het is niet zo gek dat mensen van je houden: je bent, net als je favoriete bloem, vrolijk en open. Daarnaast ben je enorm stabiel. Er moet veel gebeuren wil jij je hoofd laten hangen. En tot slot kun je met jou alle kanten op: waar je ook bent, je komt altijd goed voor de dag. 
 
Anjers
Wat zijn dat ook alweer? Er zijn weinig vrouwen die niet van deze schattige bloemen houden, en ze prijken dan ook in veel huiskamers heel lief in hun vaas op het bijzettafeltje. De anjer rust op een dun steeltje, maar kan volop bloeien en vormt dan een soort wolkachtige bloem. 
En wat zeggen ze? Je bent bijzonder, maar bovenal enorm lief. Je lijkt misschien wat fragiel, maar niets is minder waar: jij laat je echt niet makkelijk uit het veld slaan. En zelfs al ben je moe of zie je het even niet meer zitten, dan nog zie je er mooi uit. Lucky you.
 
Madeliefjes
Wat zijn dat ook alweer? Van die witte bloemetjes met smalle blaadjes en een gele knop. En de mooiste naam ter wereld. Dat ook.
En wat zeggen ze? Less is voor jou duidelijk more: het leven moet niet te ingewikkeld zijn. Je houdt jezelf het liefst rustig en alles wat je doet, komt voort uit je – kalme – hart.  Daarnaast ben je lief en heb je er een hekel aan de aandacht naar je toe te trekken. Voor jou geen poespas, en daarbij: eenvoud kan ook mooi zijn.
 
Hortensia's
Wat zijn dat ook alweer?
De hortensia, favoriet van menig interieurfreak. Deze grote, bolle bloem met ronde blaadjes zie je vooral in de kleuren wit, blauw en roze. Je kunt de bloemen ook drogen. Ze gaan dus als je wilt, eeuwen mee!
Wat zeggen ze? Jouw motto? Go big or go home. Jij durft jezelf te laten zien en staat voor wie je bent. Je gedijt niet in iedere situatie even goed: je hebt een hekel aan bekrompen mensen en bent al weg voordat iemand zich ook maar claimerig lijkt te gedragen. Voor mensen die je liefhebt, geef je alles en zul je je nooit anders voordoen dan je bent. Je bent namelijk trots op hoe je in elkaar steekt. En terecht!

Van welke bloemen hou jij?