Afvallen zonder moeite? Pas de 'klopmethode' toe

Lichaam door Kimberly

Dat dieet valt jou retezwaar op de maag. En dat terwijl je maar zo’n drie blaadjes sla op een dag kauwt. Om dan nog maar te zwijgen over het volhouden van zo’n dieet. Zucht… bye, bye beachbody? Nee hoor, pas de klopmethode toe! 
 
Je kent het wel. Na een loeizware tevens teleurstellende werkdag kom je natgeregend thuis, om daar vervolgens een verkeersboete op de deurmat aan te treffen. Arrggh! Hoe kan je zo’n rotdag beter verzachten dan met een crunchy chocoladereep? Volgens Jessica Ortner, auteur van het boek Tapping For Weight Loss, moeten we eerst de volgende truc toepassen voordat we ons overgeven aan emotionele vreetbuien. 

 
Aanstormende snack attack
Een dieet is lastig. Maar vooral een emotionele vreetbui waarbij je verlangt naar snacks en zoetigheid uit verveling, verdriet of stress, is de boosdoener. Hoe we deze boosdoeners kunnen aanpakken? We hoeven ons niet uit te hongeren of uren zwetend in de hometrainer te hangen. Nee, als we het boek van Jessica moeten geloven, moeten we ons regelmatig op ons gezicht kloppen. “Raak een aantal acupressuurpunten aan voor een aanstormende snack attack. Hierbij kun je denken aan punten als het voorhoofd, kin en sleutelbeen.” Het zou de productie van stress (wat ook in verbinding staat met je eetlust en verlangens naar suiker) verminderen en een kalmerend signaal naar de hersenen geven, zo meldt DailyMail
 

Broodjeaapverhaal
Hmm, een broodjeaapverhaal? Niet helemaal. Tijdens een recente klinische studie hebben 89 vrouwen zichzelf iedere dag een kwartier een klopje gegeven. Gemiddeld verloren ze na acht weken zo’n 7 kilo, zonder daarvoor in de sportapparaten te hangen of te teren op een vijftal worteltjes. Jawel, vanavond zitten wij kloppend aan tafel hoor! 
 
Geloof jij in de klopmethode? Ga jij 'm uitproberen?