Nieuwe techniek tegen hangborsten: ingeplante beha

Lichaam door Kimberly

Van kwabbende kipfilets tot broccolibillen en van lovehandles tot hangborsten. Zucht… ouderdom komt met gebreken. En vooral dat laatste baart ons grote zorgen.

Want hoe kunnen wij vrolijk in een crop top banjeren met een stel hangende memmen? Not te doen als je het een gemiddelde vrouw vraagt en daarom is er een nieuwe – best wel shocking – techniek in town. 
 
 
Borstenboost 
Goddank (?) is er een nieuwe manier om de aftakeling van je borsten tegen te gaan. Cosmetisch chirurgen gaan namelijk nóg een stapje verder: een borstoperatie waarbij een inwendige beha wordt geïmplanteerd. Door middel van touwtjes wordt dit aan de ribben vastgeschroefd en blijven de boobies op hun plaats. Eh… slik? Jup, je leest het goed. Voor de push-upborsten worden de siliconen cups onder het borstweefsel geplaatst, en met fijne touwtjes aan de ribben vastgemaakt zodat uitgezakte implantaten voorkomen kunnen worden, zo meldt DailyMail. Wat deze borstenboost mag kosten? Zo’n € 7300.


Een kritische blik 
Hoewel de techniek zich nu nog in een testfase bevindt, is-ie vanaf volgend jaar in verschillende landen beschikbaar. Toch zijn er enkele critici die klinische testen willen laten uitvoeren om de gevolgen op lange termijn te kunnen schetsen. Vooral de touwtjes zouden weleens slecht kunnen uitpakken, zeggen verschillende tegenstanders. Bovendien betwijfelt men of iedereen de ingreep mag ondergaan. Meerdere factoren spelen namelijk mee in het verouderingsproces, te denken aan de biologische bouw, de cupmaat en de medische geschiedenis. Oké, wij passen liever even... 

Wat vind jij van deze nieuwe techniek? Zou jij voor deze ingreep onder het mes gaan?